weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Gündem Harris-Trump Tartışmasında Anketler Harris’i Öne Çıkardı

Harris-Trump Tartışmasında Anketler Harris’i Öne Çıkardı

5 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, canlı yayında kozlarını paylaştı. Tartışma sonrası yapılan anketlerde Harris'in daha başarılı bulunduğu ortaya çıktı.

Harris-Trump Tartışmasında Anketler Harris’i Öne Çıkardı

ABD’de başkanlık seçimlerine kısa süre kala Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, canlı yayında karşı karşıya geldi. Tartışma sırasında iki adaya çeşitli sorular yöneltilirken, her iki adayın da soruları iki dakikalık süre içinde yanıtlaması istendi.

Canlı yayın boyunca Trump'ın toplam 42 dakika 52 saniye, Harris'in ise 37 dakika 36 saniye konuştuğu kaydedildi. Tartışma sonrası ilk anket sonuçları Harris'in performansının daha iyi olduğunu gösterdi.

CNN Anketine Göre Harris Daha Başarılı Bulundu

CNN tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, tartışmayı izleyenlerin %63'ü Harris'in daha iyi bir performans sergilediğini ifade etti. %37'lik bir kesim ise Trump'ın tartışmada daha başarılı olduğunu belirtti. Bu sonuçlar, canlı yayından önceki beklentilerin aksine bir sonuç ortaya koydu.

Yayın Öncesi Seçmenler Eşit Görüş Belirtmişti

Tartışma öncesi yapılan anketlerde, seçmenlerin %50'si Harris’in, %50'si ise Trump’ın iyi bir performans göstereceğini tahmin etmişti. Ancak canlı yayında sergilenen performanslar sonrası bu dengeler değişti ve Harris'in öne çıktığı görüldü.

Trump'ın Daha Önceki Tartışması Farklı Sonuç Vermişti

Diğer yandan, bu sonuçların, Donald Trump’ın Mayıs ayında ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı tartışmanın ardından çıkan sonuçlarla farklılık gösterdiği belirtildi. O tartışmada Trump’ın daha güçlü bir performans sergilediği ve Biden’ın adaylıktan çekilmesine sebep olduğu kaydedilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reha Muhtar'ın Sağlık Durumunu Nilüfer Açıkladı: "Durumu Gayet İyi, Daha İyi Olacak"

Reha Muhtar'ın Sağlık Durumunu Nilüfer Açıkladı: "Durumu Gayet İyi, Daha İyi Olacak"