weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem 500 TL'lik Su Faturası 250 TL'ye Düşüyor! Bu Basit Yöntemle Siz de Tasarruf Edin

500 TL'lik Su Faturası 250 TL'ye Düşüyor! Bu Basit Yöntemle Siz de Tasarruf Edin

Son dönemde artan su faturalarıyla başa çıkmanın yeni bir yöntemi bulunmuş durumda: Perlatör. Küçük ama etkili bu cihaz, musluklara takılarak yüzde 50'ye varan su tasarrufu sağlıyor.

500 TL'lik Su Faturası 250 TL'ye Düşüyor! Bu Basit Yöntemle Siz de Tasarruf Edin

Ortalama 50 TL’ye satın alınabilen bu basit aparat, su faturalarınızı yarı yarıya azaltma potansiyeli taşıyor. Su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliğinin de etkisiyle birçok insan bu tasarruf aracına yöneliyor. Ancak her perlatör kaliteli olmayabilir, bu yüzden uzmanların tavsiyelerine dikkat etmek gerekiyor.

Perlatör Nedir ve Nasıl Tasarruf Sağlar?

Perlatör, muslukların ucuna takılan ve su akışını düzenleyen bir aparat. Bu cihaz, musluktan akan suyu daha az tüketerek daha yavaş ve kontrollü bir şekilde akmasını sağlıyor. Su akışını azaltırken basıncı koruyan perlatör, günlük kullanımda su israfını minimuma indiriyor. Eminönü'ndeki Hırdavatçılar Çarşısı'nda bolca bulunan bu ürün, uygun fiyatı ve kolay montajıyla dikkat çekiyor.

Salih Altunışık: 7 Bin Perlatör Dağıtan Taksici

İstanbul’da taksicilik yapan Salih Altunışık, çevresinde tasarruf bilinci yaymak için 7 bine yakın perlatörü ücretsiz dağıttı. Altunışık, bir camide yaptığı deneyle perlatör takılı musluğun normal bir musluğa göre suyu çok daha yavaş akıtarak tasarruf sağladığını gösterdi. Özellikle cami ve okullarda bu cihazları kullanarak önemli miktarda su tasarrufu yapılabileceğini belirtti.

Perlatörle Büyük Ekonomik Kazanç

Altunışık’ın hesaplamalarına göre, her eve iki perlatör takılmasının maliyeti sadece 500 milyon TL, yani bir futbolcunun yıllık maaşı kadar. Ülke genelinde perlatörlerin kullanılmasıyla hem devlet hem de vatandaşlar büyük tasarruf elde edebilir.

Mahalle Esnafının Tasarruf Deneyimi

Perlatörü kullanarak tasarruf sağlayan bir diğer isim ise mahalle berberi Süleyman Bey. Berberi, su faturasının perlatör taktıktan sonra 500 TL’den 250 TL’ye düştüğünü belirtti. Perlatör sayesinde neredeyse yüzde 50 oranında su tasarrufu sağladığını söyleyen Süleyman Bey, bu çözümün faturalara etkisini deneyimleyenlerden sadece biri.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı cevap anahtarı, sorular zor muydu, Türkçe Matematik kolay mıydı?

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı cevap anahtarı, sorular zor muydu, Türkçe Matematik kolay mıydı?