weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem Selçuk Bayraktar Saldırıdan 2 Gün Önce Uyardı! "Saatler, Telefonlar Bile Tehlikede!"

Selçuk Bayraktar Saldırıdan 2 Gün Önce Uyardı! "Saatler, Telefonlar Bile Tehlikede!"

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği siber saldırılar sonucu ölü sayısı 32'ye yükselirken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın saldırıdan 2 gün önce yaptığı uyarı dikkat çekti. Bayraktar, "Kendi bağımsız küresel konumlama sistemimizin olması stratejik öneme sahip" ifadelerini kullanmıştı.

Selçuk Bayraktar Saldırıdan 2 Gün Önce Uyardı! "Saatler, Telefonlar Bile Tehlikede!"

İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah unsurlarına yönelik siber saldırıları sonucu 32 kişi hayatını kaybetti, 4000'den fazla kişi yaralandı. Çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan saldırılar, dünya gündeminin ilk sırasına yerleşirken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın saldırıdan 2 gün önce yaptığı uyarı büyük yankı uyandırdı.

Bayraktar'dan Stratejik Uyarı: "Kendi Küresel Konumlama Sistemimizi İnşa Edeceğiz"

TEKNOFEST Roket Yarışması'nda konuşan Bayraktar, elektronik cihazların güvenliği hakkında önemli uyarılarda bulunarak, "Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar. Kendi bağımsız küresel konumlama sistemimizin olması, egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik" dedi. Bu sözler, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırılardan hemen önce gelmiş olmasıyla dikkat çekti.

Türkiye'de Benzer Bir Saldırı Riski Var mı?

İsrail'in saldırılarının ardından, Türkiye'de de benzer bir risk olup olmadığı sorusu gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını belirterek, "Türkiye’de bu konuda bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Abdullah Ağar gerçeği açıkladı! Hizbullah'a Yapılan Saldırı, Elektronik Harbin Şok Edici Bir Örneği!

Abdullah Ağar gerçeği açıkladı! Hizbullah'a Yapılan Saldırı, Elektronik Harbin Şok Edici Bir Örneği!