weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Gündem Naci Görür'den Korkutan Uyarı! Erzincan ve Bingöl'de 7.4 Şiddetinde Deprem Kapıda!

Naci Görür'den Korkutan Uyarı! Erzincan ve Bingöl'de 7.4 Şiddetinde Deprem Kapıda!

Türkiye genelinde süren deprem hareketliliği, uzmanları endişelendirmeye devam ediyor. Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında kalan fay hattına dikkat çekerek, bu bölgenin büyük bir tehlike altında olduğunu vurguladı.

Naci Görür'den Korkutan Uyarı! Erzincan ve Bingöl'de 7.4 Şiddetinde Deprem Kapıda!

Türkiye genelinde süren deprem hareketliliği, uzmanları endişelendirmeye devam ediyor. Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında kalan fay hattına dikkat çekerek, bu bölgenin büyük bir tehlike altında olduğunu vurguladı. Görür, "Çok uzak olmayan bir gelecekte bu bölgede 7 ve üzeri şiddette bir deprem bekliyoruz" diyerek, deprem hazırlıklarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Erzincan-Bingöl Fayı Deprem Üretmek Üzere!

Prof. Dr. Naci Görür, fay hattı üzerindeki kritik noktaları detaylandırarak şu açıklamalarda bulundu:

Tunceli'de Deprem Beklentisi: Görür, Tunceli ve Erzincan'ın doğusundaki Karlıova bölgesinin Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucu olduğunu ve burada "Yedisu fayı" adı verilen bölümde deprem üretimi olacağını belirtti.

Yıkıcı Deprem İhtimali: Bu bölgede meydana gelebilecek bir depremin şiddetinin 7'nin üzerinde olacağını vurgulayan Görür, "Deprem kaçınılmaz, bina ve nüfus yoğunluğu fazla olmasa da yıkıcı etkiler yaratacaktır" dedi.

Yetkililere Uyarılar: Tunceli ve çevresindeki valilere ve kaymakamlarla yaptığı görüşmelerde durumu aktaran Görür, bölgedeki yetkililerin konuyu ciddiye aldığını belirtti.
 

Karlıova-Bingöl-Göynük Hattında Tehlike Büyüyor

Deprem beklenen diğer kritik bölgeler arasında Karlıova ile Bingöl-Göynük hattı da yer alıyor. Prof. Dr. Naci Görür, burada da 7 şiddetinde bir depremin olma ihtimalinin yüksek olduğunu, 1866'dan bu yana burada deprem olmadığını ve enerjinin biriktiğini söyledi. Özellikle bu fay hattının Palu, Elazığ, Malatya ve Hatay'a kadar uzandığını belirten Görür, geniş bir alanda yıkıcı etkilerin olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Yaşam Maliyeti Zirve Yaptı! Dört Kişilik Ailenin Aylık Gideri 68.933 TL'ye Ulaştı!

İstanbul'da Yaşam Maliyeti Zirve Yaptı! Dört Kişilik Ailenin Aylık Gideri 68.933 TL'ye Ulaştı!