weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Gündem Naci Görür’den Bingöl-Karlıova-Erzincan Bölgesine 7.4’lük Deprem Uyarısı

Naci Görür’den Bingöl-Karlıova-Erzincan Bölgesine 7.4’lük Deprem Uyarısı

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirterek, bu bölge için ciddi bir uyarıda bulundu.

Naci Görür’den Bingöl-Karlıova-Erzincan Bölgesine 7.4’lük Deprem Uyarısı

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirterek, bu bölge için ciddi bir uyarıda bulundu. Görür, “Depremin üretim periyodu durmuş, eli kulağında. Ayrıca Bingöl-Göynük arasında da 7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüksek” dedi.

"Bingöl-Karlıova-Erzincan Arası 7.4’lük Deprem Bekliyor"

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında meydana gelmesi muhtemel bir depreme dikkat çekerek, bu bölgedeki deprem üretim periyodunun durduğunu ve büyük bir depremin eli kulağında olduğunu ifade etti. Görür, “Deprem olursa, 7’nin üzerinde olur ve çok yıkıcı olur” şeklinde konuştu.

"Tunceli ve Karlıova Bölgesinde Deprem Bekliyorum"

Görür, Tunceli bölgesinde de deprem beklediğini belirterek, Erzincan’ın doğusunda yer alan Karlıova bölgesinde, Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucunda yer alan Yedisu fayı üzerinde büyük bir hareketlilik olabileceğini ifade etti. “Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de insan hayatı kaybeder,” diyen Görür, bölgedeki valiliklerin bu durumu ciddiye aldığını ve çalışmalara başladıklarını belirtti.

"Karlıova ile Bingöl-Göynük Arasında 7 Büyüklüğünde Deprem Bekleniyor"

Görür, Karlıova-Bingöl-Göynük arasındaki fay hattında da büyük bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. “Son depremler bu bölgeye enerji transfer etmiş olabilir. Beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasındadır,” diyerek, bu bölgedeki olası depremin büyüklüğünün en az 7 olabileceğini söyledi.

"Deprem Riski Olan Bölgeler: Elazığ ve Malatya"

Görür ayrıca, Bingöl-Göynük fayının güneybatıya doğru devam etmesi halinde, depremin Palu, Elazığ, Malatya ve Hatay gibi bölgelere kadar uzanabileceğini vurguladı. “Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir, çünkü depremin üretim periyodu durmuş durumda,” diyerek, bölgenin büyük bir tehlike altında olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail, Gazze-Mısır Sınırındaki Sivil Yerleşim Alanlarını Yok Etti: Uydu Görüntüleri Felaketi Ortaya Koydu

İsrail, Gazze-Mısır Sınırındaki Sivil Yerleşim Alanlarını Yok Etti: Uydu Görüntüleri Felaketi Ortaya Koydu