weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi İstanbul'da Ağustos Ayının Zam Şampiyonu Boğaz Köprüsü! Taze Fasulye Fiyatı Dibe Vurdu!

İstanbul'da Ağustos Ayının Zam Şampiyonu Boğaz Köprüsü! Taze Fasulye Fiyatı Dibe Vurdu!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, ağustos ayında en fazla fiyat artışı boğaz köprüsü geçiş ücretinde yaşandı, en büyük fiyat düşüşü ise taze fasulyede görüldü.

İstanbul'da Ağustos Ayının Zam Şampiyonu Boğaz Köprüsü! Taze Fasulye Fiyatı Dibe Vurdu!

 İstanbul Ticaret Odası (İTO), ağustos ayında perakende fiyatları en fazla artan ve en fazla azalan ürünleri açıkladı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi kapsamında değerlendirilen 242 ürün arasında, 89 ürünün perakende fiyatında artış kaydedildi, 29 ürünün fiyatı düştü, 124 ürünün fiyatında ise değişiklik olmadı.

Boğaz Köprüsü Geçiş Ücretinde Yüzde 37,50 Artış

Ağustos ayında ulaştırma harcamaları grubunda yer alan boğaz köprüsü geçiş ücreti, yüzde 37,50 oranıyla fiyatı en fazla artan ürün oldu. Bu zam oranı, boğaz köprüsü geçiş ücretini ağustos ayının zam şampiyonu yaptı.

Fiyatı En Çok Artan Diğer Ürünler

Boğaz köprüsü geçiş ücretinin ardından fiyatında en fazla artış yaşanan diğer ürünler arasında konut harcamaları grubundan yüzde 29,57 ile yakıt (doğal gaz), gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 23,74 ile kıvırcık salata ve kültür, eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 20,77 ile maç giriş ücreti yer aldı. Ayrıca, gıda harcamaları çeşitli ve hazır yiyecekler alt grubundan yüzde 10,88 ile bal, yüzde 10,69 ile çay ve tütün alkollü ve alkolsüz içki grubundan yüzde 8,13 ile şişe suyu ücreti de dikkat çekti.

Taze Fasulye Fiyatı Yüzde 45,66 Geriledi

Ağustos ayında en fazla fiyat düşüşü ise taze fasulyede görüldü. Gıda harcamaları grubundan yaş kuru sebze ve meyve alt grubunda yer alan taze fasulye, yüzde 45,66 oranında gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Fiyatı En Çok Düşen Diğer Ürünler

Taze fasulyenin ardından fiyatı en fazla düşen diğer ürünler arasında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 36,69 ile sivri biber, yüzde 29,66 ile erik, yüzde 29,59 ile karpuz, yüzde 25,28 ile kavun ve yüzde 23,39 ile şeftali yer aldı. Ayrıca, yüzde 19,31 ile armut, yüzde 14,22 ile yaş üzüm ve yüzde 10,31 ile kabak da fiyatı en çok düşen ürünler arasında listelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldü İddiası Yalan Çıktı! Gerçek Neden Ortaya Çıktı!

İstanbul'da Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldü İddiası Yalan Çıktı! Gerçek Neden Ortaya Çıktı!