weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem İstanbul'da Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldü İddiası Yalan Çıktı! Gerçek Neden Ortaya Çıktı!

İstanbul'da Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldü İddiası Yalan Çıktı! Gerçek Neden Ortaya Çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Duhoklu bir iş insanının Kürtçe konuştuğu için İstanbul'da öldürüldüğü iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Yapılan incelemeler, cinayetin farklı tartışmalardan kaynaklandığını ortaya koydu.

İstanbul'da Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldü İddiası Yalan Çıktı! Gerçek Neden Ortaya Çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Duhoklu bir iş insanının İstanbul'da Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğüne dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan olayın Kürtçe konuşmayla hiçbir ilgisi olmadığını, farklı nedenlerden kaynaklanan bir tartışma sonucu gerçekleştiğini vurguladı.

Yılmaz: "Provokatif İddialar Gerçeği Yansıtmıyor"

Cevdet Yılmaz, "Duhoklu Kürt iş insanı H. L.'nin sadece ana dilini konuştuğu için İstanbul'da kalbinden bıçaklanarak katledildiği" yönündeki iddiaların provokatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Yılmaz, yapılan bu tür çarpıtmalarla hükümetin ve siyasi ittifakların hedef alınmasının, bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini gösterdiğini söyledi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana gelen olayın, iddiaların aksine "kadınlara yan bakma" tartışmasından kaynaklandığı belirtildi. Yapılan incelemelere göre, olayın, Fatih ilçesindeki bir alkollü mekanda, H.L.T., S.M.T., ve B.A.K. isimli üç turist ile Batman nüfusuna kayıtlı H.O. ve ağabeyi Z.O. arasında çıkan bir kavga sonucunda yaşandığı tespit edildi.

Provokasyon Amaçlı İddialar

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'H.L.T., bir kafede Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti' iddiası doğru değildir. Olayın, 'kadınlara yan bakma' tartışmasından çıktığı belirlenmiştir" açıklamasında bulundu.

Cinayetin Nedeni Farklı Tartışmalar

Yapılan ilk incelemeler, cinayetin Kürtçe konuşmayla ilgisi olmadığını, farklı nedenlerle çıkan bir tartışmadan kaynaklandığını ortaya koydu. Olay yerinde bulunan güvenlik görevlisi U.Y.'nin üç turisti darp ederek mekan dışına çıkardığı, bu esnada H.O.'nun masadan aldığı bıçakla H.L.T.'yi iki yerinden yaraladığı ve maktulün bu yaralar sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Yılmaz: "Kimlik Siyaseti Yapmak Doğru Değil"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kimlik siyaseti yaparak toplumsal fay hatları oluşturma gayreti içinde olanları eleştirerek, "Bu tür provokasyonlara itibar etmeyin" uyarısında bulundu. Yılmaz, olayın asıl nedenleri araştırılmadan yapılan bu tür siyasi istismarın toplumsal huzuru zedelediğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Ağustos Ayında İhracat Rekoru Kırdı: 22,1 Milyar Dolar

Türkiye Ağustos Ayında İhracat Rekoru Kırdı: 22,1 Milyar Dolar