weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Teknoloji Fmovies Artık Yok! Dünyanın En Büyük Korsan İçerik Sitesi Kapatıldı

Fmovies Artık Yok! Dünyanın En Büyük Korsan İçerik Sitesi Kapatıldı

Korsan içerik dünyasının devlerinden biri olan Fmovies, Yaratıcılık ve Eğlence Birliği (ACE) ve Vietnam polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonla kapatıldı.

Fmovies Artık Yok! Dünyanın En Büyük Korsan İçerik Sitesi Kapatıldı

Korsan film ve dizi içerikleriyle tanınan Fmovies, Yaratıcılık ve Eğlence Birliği (ACE) ve Vietnam polisi tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonla kapatıldı. 2016 yılında Vietnam'da kurulan Fmovies, kısa sürede internetin en popüler korsan içerik sitelerinden biri haline geldi. Aylık 374 milyon ziyaretçiye ulaşan site, dünya genelinde en çok ziyaret edilen 280. site olurken, TV kategorisinde ise en çok ziyaret edilen 11. site konumundaydı.

Korsan İçerik Platformlarının En Büyüklerinden Biri

Fmovies, sadece ana sitesiyle değil, bflixz, flixtorz, movies7, myflixer ve aniwave gibi yan siteleriyle de geniş bir korsan içerik ağına sahipti. Platform, vidsrc.to adlı video barındırma hizmeti ve Reddit üzerinden kullanıcıların taleplerini karşıladığı özel bir konu başlığıyla da dikkat çekiyordu.

ACE ve Vietnam Polisi'nin Operasyonu

Disney ve MGM gibi büyük içerik devlerinin de içinde yer aldığı Yaratıcılık ve Eğlence Birliği (ACE), Vietnam polisiyle iş birliği yaparak Fmovies'i çökertti. Operasyonda iki kişi gözaltına alındı. Bu operasyon, korsan içerik platformlarına karşı yürütülen global mücadelenin en önemli adımlarından biri olarak kabul ediliyor.

Fmovies'in kapatılması, korsan içerik dünyasında büyük bir boşluk yaratırken, diğer korsan siteler de benzer operasyonlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda endişe duyuyor. Yaratıcılık ve Eğlence Birliği (ACE), korsan içerik platformlarına karşı yürüttüğü mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2025 Eurovision Ne Zaman, Nerede Yapılacak? İşte Basel'in Ev Sahipliği Yapacağı Tarihler!

2025 Eurovision Ne Zaman, Nerede Yapılacak? İşte Basel'in Ev Sahipliği Yapacağı Tarihler!