weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi Türkiye, G20’de Hizmet İhracatında Zirvede: İthalatta Rekor Düşüş!

Türkiye, G20’de Hizmet İhracatında Zirvede: İthalatta Rekor Düşüş!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin 2024 yılının ikinci çeyreğinde, G20 ülkeleri arasında hizmet ihracatı artışında ilk sırada yer aldığını duyurdu.

Türkiye, G20’de Hizmet İhracatında Zirvede: İthalatta Rekor Düşüş!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin 2024 yılının ikinci çeyreğinde, G20 ülkeleri arasında hizmet ihracatı artışında ilk sırada yer aldığını duyurdu. OECD’nin yayımladığı rapora göre, Türkiye aynı dönemde hizmet ithalatı artış oranında ise en fazla düşüş gösteren ülke oldu.

Hizmet İhracatında Rekor Artış

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan 2024 Yılı İkinci Çeyrek Uluslararası Ticaret İstatistikleri Raporu'nda Türkiye, G20 ülkeleri arasında hizmet ihracatını en çok artıran ülke olarak birinci sıraya yerleşti. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin hizmet ihracatında elde ettiği bu başarının, ülke ekonomisine pozitif katkı sağladığı belirtildi.

Türkiye, Hizmet İthalatında En Büyük Düşüşü Yaşayan Ülke

Aynı raporda, Türkiye'nin hizmet ithalatı artış oranında G20 ülkeleri arasında en fazla düşüş gösteren ülke olduğu vurgulandı. 2024 yılının ikinci çeyreğinde hizmet ihracatında %4,7’lik bir artış kaydedilirken, hizmet ithalatında %3 oranında bir daralma yaşandı.

Hizmet Sektörüne Yönelik Destekler Artıyor

Ticaret Bakanlığı, hizmet ihracatına yönelik desteklerin arttığını ve 2024 yılında bu desteklerin 5,1 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı. Bakanlık, Türk hizmet sektörlerinin küresel pazarda daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Emeklilik Sisteminin Detayları Ortaya Çıktı!

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Emeklilik Sisteminin Detayları Ortaya Çıktı!