weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem Sisi Türkiye'ye Geliş Tarihi Belli Oldu! Ne Zaman, Hangi Gün Gelecek?

Sisi Türkiye'ye Geliş Tarihi Belli Oldu! Ne Zaman, Hangi Gün Gelecek?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu! Sisi, 4 Eylül 2024 tarihinde Ankara'ya gelerek Türkiye'de ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Türkiye-Mısır ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Sisi Türkiye'ye Geliş Tarihi Belli Oldu! Ne Zaman, Hangi Gün Gelecek?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Türkiye'ye ilk kez resmi bir ziyarette bulunacak. Sisi Türkiye'ye ne zaman gelecek? sorusu bir süredir merak konusuydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Sisi, iki ülke arasında yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısına katılacak.

SİSİ TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 4 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Sisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşecek ve Mısır Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye ilk ziyareti olacak. Sisi, Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen bu ziyaret için Ankara'ya gelecek.

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ziyaretin önemine dikkat çekildi. İki ülke arasında ilişkilerin yeniden yapılandırılması amacıyla kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi, Sisi'nin ziyareti kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantı, Türkiye-Mısır ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınacağı ve ikili iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik adımların görüşüleceği bir platform olacak.

GÜNCEL BÖLGESEL VE KÜRESEL MESELELER GÖRÜŞÜLECEK

Sisi'nin Türkiye ziyareti sırasında, ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail saldırıları gibi güncel bölgesel ve küresel meseleler de ele alınacak. Ayrıca, ilişkilerin hukuki zeminini güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşmaların imzalanması da planlanıyor.

ORTAK BİLDİRİ VE STRATEJİK İŞBİRLİĞİ KONSEYİ

Sisi'nin ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat 2024 tarihinde Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında imzalanan Ortak Bildiri doğrultusunda yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısına da ev sahipliği yapacak. Bu toplantıda, iki ülkenin stratejik iş birliğini güçlendirecek yeni adımlar ve iş birliği alanları belirlenecek.

SİSİ'NİN ZİYARETİ İLE İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ BİR DİYALOG BAŞLAYACAK

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye ziyareti, 2013 yılından bu yana Türkiye ve Mısır arasında yaşanan gerginliklerin ardından atılan en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Bu ziyaretle birlikte iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden canlandırılması ve bölgesel iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EURO 2024'ün Yıldızı Fabian Ruiz'den Saç Ekim Sürprizi! Takım Arkadaşlarını Şaşırttı!

EURO 2024'ün Yıldızı Fabian Ruiz'den Saç Ekim Sürprizi! Takım Arkadaşlarını Şaşırttı!