weather
23°
İstanbul
00:00:00
Güneş vaktine kalan
OkurHaber Gündem 17 İlde Kritik Yağış Uyarısı! Turuncu ve Sarı Kodlu Alarm Verildi!

17 İlde Kritik Yağış Uyarısı! Turuncu ve Sarı Kodlu Alarm Verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak yağışlar nedeniyle 17 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulundu.

17 İlde Kritik Yağış Uyarısı! Turuncu ve Sarı Kodlu Alarm Verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak yağışlar nedeniyle 17 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Bu uyarı, olası kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Kuvvetli Yağışlar Hangi Bölgelerde Bekleniyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çorum, Afyonkarahisar çevreleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hangi İller İçin Uyarı Verildi?

Kuvvetli yağış beklenen Kırklareli ve Tekirdağ için "turuncu", Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye için ise "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Bu uyarılar, özellikle belirtilen bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmasını ve gerekli önlemleri almasını amaçlıyor. Kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İbrahim Çelikkol Ödül Almaya Sevgilisiyle Gitti! İtalyanları Gölgede Bıraktı!

İbrahim Çelikkol Ödül Almaya Sevgilisiyle Gitti! İtalyanları Gölgede Bıraktı!