weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem 16-17 Eylül Hava Durumu: Balkanlardan Soğuk Hava Dalgası Geliyor, İstanbul ve Birçok İl İçin Yağış Uyarısı

16-17 Eylül Hava Durumu: Balkanlardan Soğuk Hava Dalgası Geliyor, İstanbul ve Birçok İl İçin Yağış Uyarısı

Son aylarda ülkemizde yaşanan aşırı sıcaklar, vatandaşların serin hava beklentisini artırdı. Neyse ki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu beklentilere cevap niteliğinde müjdeli bir haberle geldi.

16-17 Eylül Hava Durumu: Balkanlardan Soğuk Hava Dalgası Geliyor, İstanbul ve Birçok İl İçin Yağış Uyarısı

Son aylarda ülkemizde yaşanan aşırı sıcaklar, vatandaşların serin hava beklentisini artırdı. Neyse ki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu beklentilere cevap niteliğinde müjdeli bir haberle geldi. Yapılan açıklamalara göre, önümüzdeki günlerde İstanbul ve birçok ilde sıcaklıklar düşerken, sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. MGM’nin yayımladığı son raporla birlikte, vatandaşlara Balkanlar'dan gelen serin hava dalgasının müjdesi verildi.

Balkanlar’dan Gelen Serin Hava İstanbul'u Etkisi Altına Alacak

MGM’nin raporuna göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası, 17 Eylül Pazar günü itibarıyla İstanbul ve Marmara bölgesinde etkili olmaya başlayacak. İstanbul genelinde sıcaklıklar 6-8 derece birden düşecek ve yağışlı havalar hafta boyunca etkisini sürdürecek. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak sağanak yağışlar, özellikle gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkisini gösterecek.

AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını hatırlattı. Yağışların kuvvetli olması beklenen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi risklere karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi.

İstanbul ve Marmara Bölgesi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'nin raporuna göre, İstanbul, Edirne, Kocaeli ve Kırklareli başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde sağanak yağışlar görülecek. Yağışların, İstanbul çevresinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Batı Karadeniz kıyılarında da aynı şekilde yoğun yağışların etkili olması tahmin ediliyor.

Vatandaşların özellikle ani sel, su baskınları ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. AKOM, bu dönemde su baskınlarına neden olabilecek risklere karşı İstanbulluları uyardı ve belediyelerin de altyapı çalışmalarına ağırlık verdiğini duyurdu.

Hafta Sonu Hava Durumu: Türkiye Genelinde Neler Bekleniyor?

Yalnızca İstanbul değil, ülkemizin pek çok bölgesinde yağışlı hava etkili olacak. Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM'nin raporuna göre, sıcaklıklar da mevsim normallerinin altına düşecek.

İşte bazı bölgelere göre hava durumu özetleri:

Marmara Bölgesi:

  • İstanbul: Sıcaklıklar 23-26°C civarında olacak. Sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek.
  • Edirne: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 18-27°C arasında değişecek.
  • Kocaeli: Parçalı bulutlu ve yağışlı. Sıcaklıklar 21-27°C civarında.

Ege Bölgesi:

  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 20-29°C.
  • Manisa: Gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 19-30°C.
  • Muğla: Parçalı bulutlu, yerel sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 15-28°C.

Batı Karadeniz Bölgesi:

  • Zonguldak: Öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar 20-27°C.
  • Düzce: Parçalı bulutlu, yerel kuvvetli sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 18-31°C.

Akdeniz Bölgesi:

  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu. Sıcaklıklar 23-33°C.
  • Antalya: Az bulutlu ve açık. Sıcaklıklar 24-31°C.

İç Anadolu Bölgesi:

  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklıklar 17-32°C arasında.
  • Eskişehir: Parçalı bulutlu. Sıcaklıklar 14-29°C.

Doğu Anadolu Bölgesi:

  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 11-26°C.
  • Kars: Yerel sağanak yağışlı. Sıcaklıklar 8-23°C.

Kuvvetli Rüzgar ve Dolu Yağışı Tehlikesi

Yapılan değerlendirmelere göre, Akdeniz kıyılarında güney ve batılı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) yer yer etkisini artırabilir. Ayrıca, gök gürültülü sağanak yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklar yaşanabileceği bildirildi. Bu gibi durumlarda vatandaşların güvenli bölgelerde kalmaları ve dikkatli olmaları istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fırat Aydınus’tan Penaltı Yorumu! Galatasaray-Rizespor maçı tartışma pozisyonu!

Fırat Aydınus’tan Penaltı Yorumu! Galatasaray-Rizespor maçı tartışma pozisyonu!