weather
25°
İstanbul
00:00:00
İkindi vaktine kalan
OkurHaber Genel Türkiye'nin Tank Gücü Dünyanın Gündeminde: The National Interest'ten Dikkat Çeken Analiz

Türkiye'nin Tank Gücü Dünyanın Gündeminde: The National Interest'ten Dikkat Çeken Analiz

The National Interest, Türkiye'nin tank gücünü analiz etti. Türkiye, Yunanistan, İngiltere ve Fransa'nın toplamından daha fazla tank ile dikkat çekiyor.

Türkiye'nin Tank Gücü Dünyanın Gündeminde: The National Interest'ten Dikkat Çeken Analiz

 

ABD merkezli The National Interest, Türkiye'nin tank gücünü detaylı bir şekilde inceledi. "Türkiye'nin Neden Bu Kadar Çok Tankı Var?" başlıklı yazıda, Türkiye'nin tank sayısının Yunanistan, İngiltere ve Fransa'nın toplamından daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'nin Savunma Sanayisi Mercek Altında

ABD'nin saygın yayın organlarından The National Interest, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Daha önce Altay tankını "Sınıfının en iyilerinden" olarak tanımlayan dergi, bu kez Türkiye'nin tank envanterine dair bir analiz yayımladı. Yazıda, Türkiye'nin 700 modern tank ve 1.500 modernize edilmiş eski tank ile oldukça güçlü bir tank filosuna sahip olduğu belirtildi.

Osmanlı Mirasını Yeniden Canlandırma Hedefi

Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da Osmanlı dönemindeki etkinliğini yeniden canlandırma hedefinde olduğu ifade edildi. Bu doğrultuda Türkiye'nin, savunma sanayisine yaptığı yatırımlarla dikkat çektiği ve ABD ile Almanya ile yaşanan gerilimlerin ardından yerli savunma sanayisini güçlendirdiği vurgulandı.

Türkiye'nin Tank Sayısı Dikkat Çekiyor

The National Interest, "Türkiye'nin Neden Bu Kadar Çok Tankı Var?" başlıklı yazısında, Türkiye'nin Yunanistan, İngiltere ve Fransa'nın toplamından daha fazla tank bulundurduğuna dikkat çekti. Türk ordusunun envanterindeki tank çeşitleri ise şu şekilde sıralandı:

  • 330 Leopard 2
  • 350 Leopard 1
  • 160 M60 Sabra
  • 650 M60 Patton
  • 750 M48 Patton

Bu rakamlar, Türkiye’nin jeopolitik hedeflerini yansıtan önemli bir gösterge olarak değerlendirildi. Ayrıca, ABD'nin Yunanistan ve Türkiye’ye dengeli savunma sanayi satışı yaptığı vurgulandı. Türkiye'nin, bu süreçte Altay ana muharebe tankı gibi yerli üretim projelerine yaptığı yatırımlarla dikkat çektiği ifade edildi.

Altay Tankına Övgü

Türkiye’nin tank gücünü inceleyen The National Interest, daha önce yaptığı analizlerde de Altay tankını övmüştü. Altay tankı için "Sınıfının en iyilerinden" ifadesini kullanan dergi, bu tankın seri üretimi için imzaların planlanandan bir yıl önce atıldığını ve bu gelişmenin savunma dünyasında şaşkınlık yarattığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Altay Ana Muharebe Tankı ile büyük bir tank gücüne dönüşeceği vurgulandı.

The National Interest tarafından yapılan analiz, Türkiye'nin tank filosunun genişliği ve yerli savunma sanayisine yaptığı yatırımların, ülkenin jeopolitik hedefleriyle doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Türkiye’nin savunma sanayisindeki bu gelişmeler, bölgedeki güç dengelerini de doğrudan etkilemeye devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Somer, Danilo, Mehmet Şefin Burçları Ortaya Çıktı! Hangi Şef Hangi Burç?

MasterChef Somer, Danilo, Mehmet Şefin Burçları Ortaya Çıktı! Hangi Şef Hangi Burç?