weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Genel Mourinho'dan Okan Buruk Göndermesi! "Hakemlerle Arkadaş Olanlara İnanırsam, Giderim!"

Mourinho'dan Okan Buruk Göndermesi! "Hakemlerle Arkadaş Olanlara İnanırsam, Giderim!"

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, milli ara döneminde Habertürk Spor'a verdiği röportajda Türkiye'yi, Fenerbahçe'yi seçme sebeplerini ve Süper Lig'deki hedeflerini açıkladı.

Mourinho'dan Okan Buruk Göndermesi! "Hakemlerle Arkadaş Olanlara İnanırsam, Giderim!"

Süper Lig'in 4 haftasında 10 puan toplayarak liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, milli ara döneminde Habertürk Spor’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mourinho, Fenerbahçe'nin zor dönemlerinde yanında olduğunu belirterek, kulübün hayallerini ve hırslarını anladığını söyledi. Ayrıca Türkiye’deki futbol tutkusu hakkında da ilginç değerlendirmeler yaptı.

"Bu Kulübün Parçası Olmak İstiyorum"

"Dünyanın en iyi takımlarını çalıştırdınız. Neden Türkiye, neden Fenerbahçe?" sorusunu yanıtlayan Mourinho, farklı ülkelerdeki teklifler arasından Fenerbahçe’yi tercih etme sürecini anlattı. Ali Koç ve Mario Branco’nun kendisine kulübün hırslarını ve hayallerini aktardığını belirten Mourinho, “Bu kulübün parçası olmak istiyorum” diyerek, Fenerbahçe’nin kendisini motive ettiğini vurguladı.

"Taraftarlar İçin Savaşacağım"

Kulübe olan bağlılığını ifade eden Mourinho, “Gittiğim her kulüp benim kulübüm olur. Taraftarlar için savaşacağım” dedi. Türkiye'deki taraftarların futbola olan ilgisinden bahsederken, “Türkiye'de dışarı çıksam 10 metre yürüyemem” diyerek Türkiye ile İngiltere’yi kıyasladı.

"Şampiyonluğu Kazanacağıma İnanmasam Burada Olmazdım"

Mourinho, “8 şampiyonluk kazandınız, 9 burada olur mu?” sorusuna ise, “Şampiyonluğu kazanacağıma inanmasam burada olmazdım” yanıtını verdi. Türkiye Ligi'ni öğrenmeye çalıştığını belirten Mourinho, Türk teknik adamların ülkeye daha kolay adapte olduğunu ancak kendisinin de çabuk adapte olacağına inandığını söyledi.

"Takımımızı Dengeli Bir Şekilde Tamamlıyoruz"

Filip Kostic’in hangi pozisyonda oynayacağıyla ilgili gelen bir soruya Mourinho, “Kostic her pozisyonda oynayabilecek yetenekli bir oyuncu. Eksik olduğumuz noktada bize çözüm sunacak” dedi. Ayrıca takımdaki oyuncuların çok yönlülüğünün sezon içinde avantaj sağlayacağını belirtti.

"Çok Maç Oynayacağız, 11 Oyuncuya Değil, Takıma İhtiyacımız Var"

Mourinho, Fenerbahçe’nin yoğun maç takvimine dikkat çekerek, “Bizim sadece 11 oyuncuya değil, güçlü bir takıma ihtiyacımız var” dedi. Şampiyonlar Ligi’nde yaşadıkları hayal kırıklığına da değinen Mourinho, “Zor bir dönem geçirdik ama kabul etmemiz lazım” diye konuştu.

"Medina ile İlgili Bir Şey Konuşamam"

Transfer döneminde adı Fenerbahçe ile anılan Cristian Medina hakkında konuşmayan Mourinho, “Medina şu an Boca Juniors’un oyuncusu, bu yüzden bir şey konuşamam” dedi. Ayrıca transferler konusunda herhangi bir açık kapı bırakmadı.

"Ferdi ve Kostic Farklı Oyuncular"

Ferdi Kadıoğlu ve Filip Kostic’in kıyaslanması üzerine Mourinho, “Ferdi ve Kostic farklı oyuncular. Birisi sağ ayaklı, diğeri sol ayaklı. Her ikisi de takıma farklı katkılar sağlayacak” dedi.

"İlk Kez Tam Kadro Antrenman Yapacağız"

Mourinho, milli aranın ardından takımın ilk kez tam kadro antrenman yapacağını belirterek, “Perşembe günü tam kadro çalışacağız. 4 maçta 12 puan mükemmel olurdu ama gerçekliği kabul etmemiz lazım” diye konuştu. Şampiyonlar Ligi’nde yaşadıkları zorlukları da değerlendirdi.

"Avrupa'da 200 Maçım Var Ama Yeni Bir Format"

Avrupa Ligi formatı hakkında konuşan Mourinho, “Avrupa'da 200 maçım var ama bu yeni bir format. Zor bir kura çekmemize rağmen ilerlemek istiyoruz” dedi. Sıcak-soğuk top söylentilerine inanmadığını belirten Mourinho, UEFA ile ilgili bir sorun yaşamadığını söyledi.

"Eşyalarımı Toplar Giderim"

Hakemlerle ilgili bir soruya ise "Şampiyonluk adayı takımlardan birinin teknik direktörünün hakemlerle yakın arkadaş olduğuna inanırsam, eşyalarımı toplar giderim" diyerek futbolun adil bir oyun olması gerektiğine inandığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti! 50 Yaş Üstü ve 15 Yaş Altı İçin Vizesiz Giriş Dönemi Başlıyor!

Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti! 50 Yaş Üstü ve 15 Yaş Altı İçin Vizesiz Giriş Dönemi Başlıyor!