weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Emeklilik Sisteminin Detayları Ortaya Çıktı!

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Emeklilik Sisteminin Detayları Ortaya Çıktı!

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Emeklilik Sisteminin Detayları Ortaya Çıktı!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TRT Haber'de emeklilik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güler, daha dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Peki, emeklilikte yaş veya prim gün sayısı değişecek mi? İşte merak edilen detaylar…

Dengeli ve Sürdürülebilir Bir Emeklilik Sistemi İnşa Edilmeli

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, mevcut emeklilik sisteminin daha adil, dengeli ve sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti. Güler, yeni bir emeklilik sisteminin oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, "Prim miktarını, yaşı ve ödenen süreyi esas alacak bir sistem inşa etmemiz lazım," dedi.

Emeklilik Yaşı Artacak mı?

Güler, Avrupa'da emeklilik yaşının 65-67 civarında olduğunu, Türkiye'de ise daha genç yaşlarda emeklilik görüldüğünü ifade etti. Ancak, mevcut durumda emeklilik yaşı veya çalışma süresiyle ilgili herhangi bir yasal düzenleme veya taslak olmadığını söyledi. Bu konuda çalışmaların ilerleyen zamanlarda daha geniş bir çerçevede ele alınacağını belirtti.

Haftalık Çalışma Saati Değişecek mi?

Güler, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesine dair herhangi bir düzenleme olmadığını belirtti. Mevcut çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir değişiklik öngörülmediğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Sisteminin Sürdürülebilirliği Vurgusu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Zengin, ortalama yaşam süresinin artmasıyla birlikte sosyal güvenlik sisteminin öneminin daha da arttığını belirtti. Sağlık hizmetleri ve emeklilik maaşları gibi alanlarda yapılacak çalışmaların niteliğinin arttırılmasının önemine vurgu yaptı.

Zengin, Türkiye'nin sağlık hizmetleri bakımından dünyada örnek alınan bir ülke olduğunu ifade etti. Emeklilik yaşı konusunda kamuoyunda oluşturulan algının aksine, yaşın arttırılması gibi bir durumun ihtimal dahilinde olmadığını düşündüğünü belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu ve Özel, CHP'li Vekilin Oğlunun Nikah Şahitliğini Yaptı

Kılıçdaroğlu ve Özel, CHP'li Vekilin Oğlunun Nikah Şahitliğini Yaptı