weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Spor Öznur Cüre Paris 2024’te Altın Madalya Kazandı! 16 Yıl Sonra Gelen Büyük Zafer!

Öznur Cüre Paris 2024’te Altın Madalya Kazandı! 16 Yıl Sonra Gelen Büyük Zafer!

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli para okçu Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yayda altın madalya kazanarak Türkiye'ye büyük gurur yaşattı.

Öznur Cüre Paris 2024’te Altın Madalya Kazandı! 16 Yıl Sonra Gelen Büyük Zafer!

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli para okçu Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yayda altın madalya kazanarak Türkiye'ye büyük gurur yaşattı. Öznur, finalde İranlı rakibi Fatemeh Hemmati'yi 144-141 yenerek paralimpik şampiyonu oldu.

Altın Madalya ile Gururlandırdı

Invalides'te düzenlenen para okçuluk müsabakalarında, kadınlar makaralı yay kategorisinde mücadele eden Öznur Cüre Girdi, finalde İranlı sporcu Fatemeh Hemmati ile karşı karşıya geldi. Rakibini 144-141'lik skorla mağlup eden Öznur, altın madalyayı kazanarak Türkiye'ye büyük bir zafer kazandırdı. Şampiyonluk anında gözyaşlarına hakim olamayan Öznur'u, maçı yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tebrik etti.

Türkiye'nin Madalya Sayısı Artıyor

Öznur'un kazandığı bu altın madalya, Türkiye'nin Paris 2024 Paralimpik Oyunları'ndaki ikinci altın madalyası olurken, toplam madalya sayısı 8’e yükseldi (2 altın, 4 gümüş, 2 bronz). Öznur, bu başarısıyla Türkiye'ye para okçulukta 16 yıl aradan sonra altın madalya getiren sporcu olarak tarihe geçti.

16 Yıl Sonra Gelen Zafer

Son olarak Pekin 2008'de Gizem Girişmen, kadınlar klasik yayda Türkiye'ye hem bir kadın sporcu olarak hem de para okçulukta ilk altın madalyayı kazandırmıştı. Öznur Cüre Girdi, 16 yıl sonra Türkiye'ye para okçulukta altın madalya kazandırarak bu başarıyı tekrarlamış oldu. Öznur, daha önce Tokyo 2020'de makaralı yay karışık çiftlerde Bülent Korkmaz ile gümüş madalya almıştı.

Kariyerinde Yeni Bir Dönüm Noktası

Kariyerinde 4 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu bulunan Öznur Cüre Girdi, bu altın madalya ile paralimpik şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Arabistan’dan 30 Ağustos Sürprizi! Kral Selman’dan Erdoğan’a Tebrik Mesajı

Suudi Arabistan’dan 30 Ağustos Sürprizi! Kral Selman’dan Erdoğan’a Tebrik Mesajı