weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Spor Galatasaray’dan Gövde Gösterisi! Çaykur Rizespor'u 5-0 Mağlup Etti

Galatasaray’dan Gövde Gösterisi! Çaykur Rizespor'u 5-0 Mağlup Etti

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti ve sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, seyircisi önünde oynadığı karşılaşmada rakibini tam 5-0 mağlup etti.

Galatasaray’dan Gövde Gösterisi! Çaykur Rizespor'u 5-0 Mağlup Etti

Rams Park’ta gerçekleşen mücadelede Galatasaray’ın galibiyet golleri Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Gabriel Sara, Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz’dan geldi. Bu sonuçla ligde dörtte dört yapan Galatasaray, puanını 12’ye yükseltirken, Çaykur Rizespor ise 4 puanda kaldı.

Galatasaray'ın Farklı Galibiyeti

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, henüz 3. dakikada Davinson Sanchez’in golüyle öne geçti. Ardından 25. dakikada Abdülkerim Bardakçı’nın golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Galatasaray, ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. 49. dakikada Gabriel Sara, 62. dakikada Dries Mertens ve 80. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın golleriyle skoru 5-0’a getirdi ve maçı bu skorla tamamladı.

Galatasaray’da 5 Değişiklik

Teknik direktör Okan Buruk, Adana Demirspor karşılaşmasına kıyasla Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de 5 değişiklik yaptı. Metehan Baltacı, Elias Jelert ve Kerem Demirbay’ı yedek kulübesinde oturtan Buruk, sakat olan Mauro Icardi’yi ise kadroya dahil etmedi. Aynı zamanda Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transfer olmasının ardından yeni oyuncular sahne aldı. Okan Buruk’un sahaya sürdüğü kadroda Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Gabriel Sara, Yunus Akgün ve Victor Osimhen görev aldı.

Osimhen'e Taraftar Desteği

Galatasaray'ın yeni transferi Victor Osimhen, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Nijeryalı yıldız futbolcuya taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Maç öncesi ısınma sırasında tribünlere çağrılan Osimhen, taraftarların sevgisine "üçlü" çektirerek yanıt verdi. Osimhen’in performansı, Galatasaray’ın hücum hattına önemli katkı sağlayacağının sinyallerini verdi.

Davinson Sanchez Sakatlıktan Golle Döndü

Galatasaray’ın başarılı stoperi Davinson Sanchez, sakatlığını atlatarak Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Sezonun ilk haftasında Hatayspor maçında sakatlanan ve ardından UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçları dahil olmak üzere 4 karşılaşmada forma giyemeyen Sanchez, sahalara döndüğü maçta gol atarak Galatasaray’a önemli bir katkı sağladı.

Metin Oktay Unutulmadı

Galatasaray taraftarı, "Taçsız Kral" lakaplı efsane futbolcu Metin Oktay’ı, ölümünün 33. yılında unutmadı. Taraftarlar, Metin Oktay’ı anmak için stadın farklı bölgelerine “Seni sevenleri bir kez üzdün” ve “Taçsız Kral Tek Aşkıydı Galatasaray” gibi pankartlar astı. Aynı zamanda taraftarlar, Mevlid Kandili'ni de unutmayarak kale arkasında “Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun” yazılı pankart açtı.

Tribünlerden Yoğun İlgi

Galatasaray taraftarı, Çaykur Rizespor maçına da yoğun ilgi gösterdi. Rams Park’ı tamamen dolduran taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi. Son iki sezondur iç sahadaki maçlarda 40 bin seyirci ortalaması yakalayan Galatasaray, bu maçta da taraftarının büyük desteğini arkasında hissetti.

Galatasaray’ın Gündemi: Gaziantep FK ve Fenerbahçe Derbisi

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında zorlu Fenerbahçe derbisine çıkacak. Deplasmanda oynanacak bu kritik maç öncesinde sarı-kırmızılılar, 3. haftanın erteleme maçında Salı günü sahasında Gaziantep FK’yı ağırlayacak. Okan Buruk ve ekibi, yoğun maç takvimi içinde morallerini yüksek tutarak galibiyet serisini devam ettirmek istiyor.

Galatasaray: 5 - Çaykur Rizespor: 0

Stadyum: Rams Park
Hakemler: Arda Kardeşler, Hakan Yemişken, Abdullah Uğur Sarı

Galatasaray İlk 11: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün, Victor Osimhen
Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Efe Akman, Metehan Baltacı

Çaykur Rizespor İlk 11: Grbic, Taha Şahin, Alikulov, Mocsi, Anıl Yaşar, Hojer, Papanikolaou, Mithat Pala, Olawoyin, Akintola, Sowe

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin’de Makam Aracıyla Skandal! Ahmet Türk'ün 3 Yeğeni Tutuklandı

Mardin’de Makam Aracıyla Skandal! Ahmet Türk'ün 3 Yeğeni Tutuklandı