weather
27°
İstanbul
00:00:00
Akşam vaktine kalan
OkurHaber Spor Cedi Osman’dan NBA’e Dönüş Mesajı! Kariyerim Bitmedi

Cedi Osman’dan NBA’e Dönüş Mesajı! Kariyerim Bitmedi

Yaz döneminde Panathinaikos’a transfer olan Cedi Osman, Eurohoops'a verdiği röportajda NBA kariyerine geri dönme ihtimalinden ve EuroLeague hedeflerinden bahsetti. Tecrübeli oyuncu, "NBA kariyerimin tamamen bittiğini düşünmüyorum" dedi.

Cedi Osman’dan NBA’e Dönüş Mesajı! Kariyerim Bitmedi

Cedi Osman’dan NBA’e Dönüş Mesajı: “Kariyerim Bitmedi”

NBA’de Cleveland Cavaliers ve San Antonio Spurs formaları giyen ve yedi sezonluk tecrübenin ardından Panathinaikos’a transfer olan milli basketbolcu Cedi Osman, yeni takımıyla EuroLeague’de şampiyonluk hedefliyor. 29 yaşındaki basketbolcu, NBA'e geri dönme ihtimalini tamamen kapatmadığını belirterek, şu anki hedefinin Panathinaikos ile başarılar kazanmak olduğunu vurguladı.

Cedi Osman, NBA hakkında şunları söyledi:

“NBA kariyerimin tamamen bittiğini düşünmüyorum ama ne olacağını tabii ki bilemeyiz. Şu anda tek düşüncem Panathinaikos’a yardımcı olmak ve EuroLeague şampiyonluğu kazanmak. Çok iyi bir takımımız var ve üst üste ikinci şampiyonluğu kazanabileceğimizi düşünüyorum.”

EuroLeague ve NBA Arasındaki Farklar

Yaz döneminde EuroLeague'e dönen Cedi Osman, Avrupa basketboluna alışmanın kolay olmadığını dile getirdi. NBA ve EuroLeague arasındaki farklardan bahsederken, özellikle basketbol tarzlarının çok farklı olduğunu vurguladı:

“NBA’den Avrupa’ya gelmek kolay değil. Buradaki basketbol tarzına alışmak zaman alıyor. NBA oyuncuları çok yetenekli olsa da bu geçiş hemen olmuyor. EuroLeague’de tekrar maç temposuna ve oyun tarzına alışmamız gerekiyor.”

NBA Finallerini Unutamıyor

Kariyerinde en çok aklında kalan "acaba" anını paylaşan Cedi Osman, çaylak sezonunda Cleveland Cavaliers ile NBA Finalleri’ne ulaştıklarını ancak şampiyonluğu kazanamadıklarını söyledi. Cedi, bu başarısızlığı kariyerindeki dönüm noktalarından biri olarak değerlendiriyor:

“Eğer o şampiyonluğu kazansaydık, benim için her şey daha farklı olabilirdi. NBA’de çok iyi yedi sezon geçirdim ama kariyerimin zirvesi çaylak yılımda NBA Finallerine ulaşmamızdı.”

LeBron James ile Geçen Yıl: “Bana Kol Kanat Gerdi”

Cedi Osman, NBA’deki en önemli anılarından birini LeBron James ile paylaştı. LeBron’un liderliğindeki Cleveland Cavaliers’ta bir yıl birlikte oynayan Cedi, onunla olan ilişkisinden övgüyle bahsetti:

“LeBron ile sadece bir yıl oynadım ama bu benim için çok keyifli geçti. Bana kol kanat gerdi, tecrübelerini benimle paylaştı ve hep yardımcı oldu. İlk antrenmanda ayağıma basarak bileğini burkmuştu, kendimi çok kötü hissetmiştim ama onun desteğiyle toparlandım.”

Ergin Ataman ve Gregg Popovich ile Çalışmak

Cedi Osman, Panathinaikos’taki koçu Ergin Ataman ile çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu ve yeniden uyum sağlamaya çalıştığını söyledi. Ergin Ataman ile 2014’ten bu yana tanışan Cedi, milli takımda birlikte çalıştıkları dönemde olduğu gibi bu sezon da Ataman’ın büyük beklentileri olduğunu belirtti.

Ayrıca Cedi, San Antonio Spurs’te geçirdiği kısa dönem hakkında da konuşarak, koç Gregg Popovich'e övgüler yağdırdı:

“Gregg Popovich ile çalışmak muhteşemdi. Hem saha içinde hem de saha dışında onun hakkında sadece iyi şeyler söyleyebilirim. O da tıpkı koç Ivkovic gibi oyuncularını geliştirirken onlara büyük değer veriyor.”

NBA’de Mi EuroLeague’de Mi Sayı Atmak Daha Kolay?

Son yıllarda sık sık gündeme gelen NBA ve EuroLeague arasındaki sayı atma kolaylığı hakkındaki tartışmalara da değinen Cedi Osman, NBA’de sayı atmanın daha kolay olduğunu düşündüğünü söyledi. Bunun nedenini de NBA’deki üç saniye kuralı ile açıkladı:

“NBA’de üç saniye kuralı nedeniyle savunmacılar boyalı alanda uzun süre kalamıyor. Bu da sayı atmayı kolaylaştırıyor. EuroLeague’de ise uzun oyuncular boyalı alanı kapatabiliyor ve bu, hücumları zorlaştırıyor.”

Real Madrid Transferi Hakkındaki Açıklamalar

Transfer döneminde Real Madrid ile görüştüğüne dair çıkan haberlere de açıklık getiren Cedi Osman, görüşmelerin ileri bir aşamaya ulaşmadığını belirtti:

“Real Madrid ile transfer görüşmelerimiz vardı ama bu görüşmeler çok ciddi bir noktaya ulaşmadı. Onlar daha çok uzun bir oyuncu arıyorlardı.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig Devine Hayırlı Olsun! Sadio Mane Resmen İmza Atıyor!

Süper Lig Devine Hayırlı Olsun! Sadio Mane Resmen İmza Atıyor!