weather
27°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Magazin Cansu Canan Özgen Biyografisi, Kimdir, Kısaca Hayatı (Nereli, Kaç Yaşında, Evli mi?)

Cansu Canan Özgen Biyografisi, Kimdir, Kısaca Hayatı (Nereli, Kaç Yaşında, Evli mi?)

Televizyon ekranlarının başarılı sunucusu, gazeteci ve yazar Cansu Canan Özgen, kariyeri ve özel hayatıyla son dönemde dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle medyada yaptığı projelerle ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgi gören Özgen, yaşadığı dolandırıcılık olayıyla da gündeme geldi. Hayatına ve kariyerine dair merak edilenleri bu yazıda detaylarıyla bulacaksınız. Cansu Canan Özgen kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi ve kiminle evlendi? gibi sorulara en kapsamlı cevapları hazırladık.

Cansu Canan Özgen Biyografisi, Kimdir, Kısaca Hayatı (Nereli, Kaç Yaşında, Evli mi?)

Televizyon ekranlarının başarılı sunucusu, gazeteci ve yazar Cansu Canan Özgen, kariyeri ve özel hayatıyla son dönemde dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle medyada yaptığı projelerle ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgi gören Özgen, yaşadığı dolandırıcılık olayıyla da gündeme geldi. Hayatına ve kariyerine dair merak edilenleri bu yazıda detaylarıyla bulacaksınız. Cansu Canan Özgen kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi ve kiminle evlendi? gibi sorulara en kapsamlı cevapları hazırladık.


Cansu Canan Özgen Kimdir? Kısaca Hayatı

Cansu Canan Özgen, 23 Eylül 1989 tarihinde İstanbul'da doğdu. Anne tarafından Erzurumlu, baba tarafından ise Selanik göçmeni bir aileden gelmektedir. Babası Murat Özgen polis memuru, annesi Zeynep Atasever ise ev hanımıdır. Cansu Canan Özgen, ünlü oyuncu Vildan Atasever'in yeğeni olarak da biliniyor.

Öğrencilik hayatına İstanbul’da başlayan Cansu Canan Özgen, lise eğitimini Bayrampaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, ailesinin de isteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü'ne girerek lisans eğitimini burada tamamladı. Ancak maden mühendisliğinden çok televizyonculuğa ilgi duyan Özgen, sektöre adım atmak için spikerlik ve sunuculuk eğitimleri almaya başladı.


Cansu Canan Özgen’in Kariyerine Başlangıcı

Özgen, sunuculuk kariyerine ilk olarak Beşiktaş TV (BJK TV)'de stajyer olarak başladı. Kendi deyimiyle, burada para kazanmadan çalışarak sektörde tecrübe kazandı. İlerleyen dönemde medya dünyasında yükselerek Habertürk TV'ye geçiş yaptı.

Habertürk TV'de gece spikerliği görevini üstlendi ve sabahları da üniversite eğitimine devam etti. 2013-2018 yılları arasında burada sunuculuk yaparak dikkatleri üzerine çekti. Özgen’in çıkış yaptığı en önemli programlardan biri, “Öteki Gündem” oldu. Gizem, tarih ve strateji konularını ele aldığı bu program, hem genç sunucunun kariyerinde bir dönüm noktası oldu hem de ona büyük bir izleyici kitlesi kazandırdı.


Hangi Kanallarda Çalıştı?

Habertürk TV’den ayrıldıktan sonra kariyerine hız kesmeden devam eden Cansu Canan Özgen, kısa süreliğine A Haber'e geçerek hafta sonu haberlerini sundu. 2019 yılında ise aynı yayın grubunun bir başka kanalı olan A Para'ya transfer oldu ve "Gündem Dışı" programını sunmaya başladı.

2019'un sonlarına doğru TV8 kanalına geçen Özgen, burada "8’de Bugün" isimli programı hazırlayıp sundu. 2021 yılında, “Cansu Canan Özgen'le 40” programıyla dikkatleri tekrar üzerine çekmeyi başardı. Şu anda TV100 ekranlarında programlarına devam eden Özgen, kariyerine televizyonun yanı sıra YouTube kanalında içerikler üreterek de devam ediyor.


Cansu Canan Özgen Kitapları ve Yazarlık Kariyeri

Cansu Canan Özgen, televizyonculuğun yanı sıra yazarlık yönüyle de öne çıkıyor. Tarih, strateji ve kültür üzerine yazdığı kitaplar sayesinde okuyuculardan da büyük ilgi gördü. Sanat tarihçisi Talha Uğurluel ile birlikte yazdığı bazı kitapları şu şekilde:

  • Selçuklu’nun Şifreleri
  • Osmanlı’nın Şifreleri
  • Türklerin Büyükleri
  • Küresel Düzenin Şifreleri
  • Dalga Kıran

Özgen, yazarlık kariyerinde de birçok başarıya imza atarak kitap fuarlarında konuşmacı olarak yer aldı ve imza günleri düzenledi.


Cansu Canan Özgen Evli Mi? Eşi Kim?

Cansu Canan Özgen, özel hayatıyla da sık sık gündeme geliyor. Uzun bir süre birlikte olduğu eski basketbolcu ve Gaziantepspor basketbol takımı yardımcı antrenörü Erden Eryüz ile 9 Şubat 2020’de nişanlanan Özgen, 15 Temmuz 2020’de evlenerek hayatını birleştirdi. Çift, mutlu bir evlilik sürdürmektedir ve sık sık sosyal medya hesaplarından birlikte paylaşımlar yapmaktadır.


Cansu Canan Özgen Dolandırıldı Mı? Şoke Eden Olay!

Cansu Canan Özgen, 2023 yılının Aralık ayında telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Mustafa A. isimli dolandırıcı, banka numarasına benzeyen bir hattan ünlü sunucuyu arayarak kendisini banka görevlisi gibi tanıttı. Özgen’e, hesabında şüpheli bir işlem yapıldığını söyleyerek güvenlik amacıyla bazı bilgileri paylaşmasını istedi.

Bu görüşme sırasında doğrulama kodlarını paylaşan Özgen, dolandırıcıların hesabından 450 bin TL'yi başka bir hesaba transfer ettiğini fark etti. Durumu kısa sürede anlayan Özgen, hemen bankasını arayarak hesaplarına bloke koydurdu ve ardından savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. Mustafa A. hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.


Cansu Canan Özgen Kaç Yaşında ve Nereli?

Cansu Canan Özgen, 23 Eylül 1989 doğumludur ve 2024 itibarıyla 35 yaşındadır. İstanbul’da doğup büyüyen Özgen, anne tarafından Erzurumlu, baba tarafından ise Selanik göçmeni kökenlere sahiptir.


Cansu Canan Özgen’in Boyu ve Kilosu Kaç?

Cansu Canan Özgen’in fiziksel özellikleri de takipçileri tarafından merak edilen konular arasında. Özgen’in boyu 1.68 cm, kilosu ise 54 kg civarındadır. Özgen, düzenli spor yaparak formda kalmayı ve sağlıklı yaşam tarzını sürdürmeyi tercih ediyor.


Sıkça Sorulan Sorular 

1. Cansu Canan Özgen Vildan Atasever ile akraba mı?

Evet, Cansu Canan Özgen, ünlü oyuncu Vildan Atasever’in yeğenidir. Vildan Atasever, Cansu Canan Özgen’in annesinin kardeşidir.

2. Cansu Canan Özgen’in eşi kimdir?

Cansu Canan Özgen’in eşi, eski basketbolcu ve antrenör Erden Eryüz’dür. Çift, 15 Temmuz 2020’de evlenmiştir.

3. Cansu Canan Özgen hangi kanallarda çalıştı?

Özgen, kariyeri boyunca BJK TV, Habertürk TV, A Haber, A Para, TV8 ve TV100 gibi önemli kanallarda çalışmıştır.

4. Cansu Canan Özgen dolandırıcılık olayında ne kadar zarar etti?

Özgen’in hesabından 450 bin TL dolandırıcılar tarafından transfer edildi. Olay sonrası banka ile iş birliği yaparak hesabına bloke koydurdu.

5. Cansu Canan Özgen hangi programları sunmuştur?

Cansu Canan Özgen, Öteki Gündem, Gündem Dışı, 8’de Bugün ve Cansu Canan Özgen’le 40 gibi programları sunmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cansu Canan Özgen Eşi Kim, Kiminle Evli, Sevgilisi Var mı?

Cansu Canan Özgen Eşi Kim, Kiminle Evli, Sevgilisi Var mı?