weather
25°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Gündem Yiğit Bulut'un Ailesi Babası Kim? Babası Meğer Bir Zamanların Milletvekiliymiş!

Yiğit Bulut'un Ailesi Babası Kim? Babası Meğer Bir Zamanların Milletvekiliymiş!

Türk finans analisti ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un ailesi, babası ve kariyerine dair merak edilen tüm detaylar. Babası bir zamanların milletvekiliymiş!

Yiğit Bulut'un Ailesi Babası Kim? Babası Meğer Bir Zamanların Milletvekiliymiş!

Türk finans analisti, köşe yazarı, sunucu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olan Yiğit Bulut, özellikle ekonomi yorumlarıyla tanınsa da, ailesi hakkında pek çok kişi bilgi sahibi değil. Babasının geçmişte milletvekili olması ise dikkat çeken bir detay. İşte Yiğit Bulut’un ailesi, eski eşi ve hayatına dair tüm merak edilenler...

Yiğit Bulut Kimdir?

1972 yılında Edirne’nin Keşan ilçesinde dünyaya gelen Yiğit Bulut, eğitimini Galatasaray Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tamamladı. Ayrıca Sorbonne Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Bulut, iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Türk halkı Yiğit Bulut’u CNN Türk’te yaptığı ekonomi yorumlarıyla tanıdı. Habertürk TV’de 2009-2012 yılları arasında genel yayın yönetmenliği yapan Bulut, Temmuz 2013’te Başbakanlık Başdanışmanlığına atandı ve 30 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi.

Boşandığı Eşi Şule Zeybek Kimdir?

Yiğit Bulut, 2010 yılında boşandığı eşi Şule Zeybek ile evliydi. Zeybek, Kanal D’nin ünlü sunucularından biri olup, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek’in kızıdır. Şule Zeybek ile olan evliliklerinden 2007 doğumlu Ahmet Yiğit adında bir oğulları bulunuyor.

Babası Milletvekili Çıktı!

Siyasetçi bir aileden gelen Yiğit Bulut’un babası Mustafa Bulut, 1977 yılında Adalet Partisi’nden Edirne milletvekili olarak seçildi. Bu bilgi, Bulut’un siyasi etkisinin ailesinden geldiğini gösteriyor.

Yiğit Bulut’un Medya Kariyeri

Kariyerine medya alanında başlayan Bulut, Kanal 6, Kanal E, CNN Türk gibi kanallarda ekonomi yorumculuğu yaptı. Ayrıca, Radikal, Vatan ve Referans gazetelerinde köşe yazarlığı yaparak ekonomi ve maliye alanında önemli yazılar kaleme aldı. 2010 yılında Habertürk TV’nin genel yayın yönetmeni olan Yiğit Bulut, 2012 yılında bu görevden alındı. Şu anda Star Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.

Yiğit Bulut'un Hayatıyla İlgili Merak Edilenler

Yiğit Bulut, "Jöleli" lakabıyla da tanınsa da, kariyerindeki başarıları ve siyaset dünyasındaki etkisiyle tanınıyor. Geçmişi, akademik kariyeri ve medya dünyasındaki etkisi kadar ailesi de en az kendisi kadar merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçük İbo'nun Son Hali Şoke Etti! Zaman Onu Tanınmaz Hale Getirdi!

Küçük İbo'nun Son Hali Şoke Etti! Zaman Onu Tanınmaz Hale Getirdi!