weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem THY'den Gani Müjde’nin İddialarına Yanıt: Gerçeği Yansıtmıyor

THY'den Gani Müjde’nin İddialarına Yanıt: Gerçeği Yansıtmıyor

THY, Gani Müjde’nin kızına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti ve olayın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

THY'den Gani Müjde’nin İddialarına Yanıt: Gerçeği Yansıtmıyor

Sosyal medyada gündem olan olayla ilgili Türk Hava Yolları (THY), ünlü senarist Gani Müjde’nin iddialarına açıklık getirdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Müjde'nin sosyal medyada dile getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

THY: “Overbooked Olan Uçuşta Yolcunun Bileti Ücretsiz Değiştirildi”

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaptığı açıklamada, Gani Müjde’nin kızının 28 Ağustos'ta bilet aldığını ve uçuşta 13 koltuğun overbooked olduğunu belirtti. Bu durum nedeniyle yolcuya yer açılması halinde uçmasının teklif edildiğini ancak yolcunun bunu kabul etmediğini ifade etti. Üstün, bu gelişmeler üzerine yolcunun biletinin ücretsiz olarak değiştirilip, 30 Ağustos’ta uçuşunun gerçekleştirildiğini açıkladı.

THY’den Keflavik’te Zorunlu İniş Açıklaması

Üstün, uçuş sırasında okyanus üzerindeyken uçağın teknik bir arıza yaşaması nedeniyle İzlanda’nın Keflavik Havalimanı'na zorunlu iniş yapıldığını söyledi. Bu acil durum karşısında, THY yetkililerinin hızla harekete geçerek, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek amacıyla yerel handling firması ile irtibata geçtiğini ve 349 yolcunun farklı otellere yerleştirildiğini ifade etti.

Yolcular İçin Özel İzin Alındı

Üstün, yoğun sezon nedeniyle bölgedeki tüm konaklama seçeneklerinin değerlendirildiğini ve Schengen vizesi bulunmayan yolcular için özel izin alındığını belirtti. Yolcunun, arkadaşları ile aynı otelde konaklama isteği üzerine, bu isteğin oteldeki kapasite aşımı nedeniyle mümkün olmadığını; ancak bir arkadaşı ile aynı odayı paylaşması durumunda bu talebin karşılanabileceğinin yolcuya bildirildiğini söyledi. Bu alternatifi kabul etmeyen yolcunun ise farklı bir otele yerleştirildiğini ve ertesi gün New York’a ulaştırıldığını belirtti.

Ne Olmuştu?

Senarist Gani Müjde, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda kızının overbook mağduru olduğunu ve sonrasında İzlanda'ya acil iniş yapılan havalimanında THY tarafından yabancı bir erkekle aynı otel odasını paylaşmasının istendiğini iddia etmişti. Bu iddialar, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'tan Sürpriz Ayrılık! Demir Ege Tıknaz Portekiz'e Kiralandı

Beşiktaş'tan Sürpriz Ayrılık! Demir Ege Tıknaz Portekiz'e Kiralandı