weather
23°
İstanbul
00:00:00
Güneş vaktine kalan
OkurHaber Gündem İsrail Kurşunuyla Ölen Ayşenur Ezgi Eygi İçin Biden'dan Şok Yorum: "Bu Bir Kazaydı!"

İsrail Kurşunuyla Ölen Ayşenur Ezgi Eygi İçin Biden'dan Şok Yorum: "Bu Bir Kazaydı!"

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’dan New York’a hareket etmek üzereyken gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta Biden, olayın bir kaza olabileceğini belirtti.

İsrail Kurşunuyla Ölen Ayşenur Ezgi Eygi İçin Biden'dan Şok Yorum: "Bu Bir Kazaydı!"

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’dan New York’a hareket etmek üzereyken gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta Biden, olayın bir kaza olabileceğini belirterek, "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı. Kurşunun yerden sekerek kaza ile onu vurduğu anlaşılıyor. Halen bu konu üzerinde çalışıyoruz." dedi. Biden’ın bu açıklamaları, İsrail’in olaya dair yaptığı kabulü doğrular nitelikteydi.

İsrail Eygi'nin Ölümünü Kabul Etti

İsrail ordusu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Eygi’nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu kasıt olmadan öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Askeri yetkililer, olay sırasında Eygi’yi vuran askerin aslında başka bir göstericiyi hedef aldığını savundu. Olayla ilgili soruşturmanın sonuçlarının Askeri Savcılığa sunulacağı ve otopsi talebinde bulunulduğu da açıklandı.

Blinken: "Ölümü Sebepsiz ve Haksızdı"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Londra’da yaptığı açıklamada Eygi'nin öldürülmesini sert bir dille eleştirerek, "Onun öldürülmesi sebepsiz ve haksızdı. Hiç kimse bir protestoya katıldığı için vurulmamalı ve öldürülmemeli." ifadelerini kullandı. Blinken’ın bu açıklaması, ABD’nin olayla ilgili net duruşunu gözler önüne serdi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümü: İsrail Kurşunu ile Hayatını Kaybetti

26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride, İsrail keskin nişancısının açtığı ateş sonucu başından vurularak yaşamını yitirdi. Eygi’nin ölümü uluslararası alanda geniş yankı uyandırdı ve İsrail askerlerinin hatalı ateş açmaları tartışma konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Cartcurt' lakabı ne anlama geliyor? Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın lakapları herkesi güldürdü

'Cartcurt' lakabı ne anlama geliyor? Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın lakapları herkesi güldürdü