weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem İsrail, Gazze-Mısır Sınırındaki Sivil Yerleşim Alanlarını Yok Etti: Uydu Görüntüleri Felaketi Ortaya Koydu

İsrail, Gazze-Mısır Sınırındaki Sivil Yerleşim Alanlarını Yok Etti: Uydu Görüntüleri Felaketi Ortaya Koydu

İsrail, Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılarla Gazze-Mısır sınırındaki sivil yerleşim alanlarını tamamen yok etti. Uydu görüntüleri, bu yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor.

İsrail, Gazze-Mısır Sınırındaki Sivil Yerleşim Alanlarını Yok Etti: Uydu Görüntüleri Felaketi Ortaya Koydu

İsrail, Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılarla Gazze-Mısır sınırındaki sivil yerleşim alanlarını tamamen yok etti. Uydu görüntüleri, bu yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor. İsrail’in bu eylemleri, uluslararası hukuk çerçevesinde savaş suçu olarak değerlendiriliyor.

Uydu Görüntüleri Gazze’deki Yıkımı Ortaya Koydu

23 Kasım 2023 tarihinde çekilen uydu görüntülerinde Philadelphi Koridoru olarak bilinen bölgede sivil yerleşim alanları açıkça görülmekteydi. Ancak, 22 Ağustos 2024’te çekilen yeni görüntülerde bu alanların tamamen yok edildiği dikkat çekiyor. Bu uydu görüntüleri, İsrail’in Gazze’deki sivil altyapıya yönelik yıkıcı saldırılarının somut kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Philadelphi Koridoru’ndaki Yıkımın Belgesi

İsrail’in Gazze-Mısır sınırındaki bu saldırıları, uluslararası hukuk normlarını ihlal eden bir savaş suçu olarak nitelendiriliyor. Gazze’nin Refah şehri, bu sınırın en kritik noktalarından biri olarak biliniyor. İsrail’in bu bölgeye yönelik saldırıları, 6 Mayıs 2024’te başladı ve uluslararası toplumun uyarılarına rağmen aralıksız devam etti.

Uluslararası Tepkilere Rağmen Saldırılar Sürüyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, İsrail’in Gazze’de işlediği eylemleri savaş suçu olarak tanımlayan raporlar yayımladı. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) de İsrail’in sivillere yönelik bu saldırılarının insanlığa karşı suç teşkil ettiğini belirtti. Ancak İsrail, bu uyarılara ve uluslararası tepkilere rağmen saldırılarını durdurmak yerine şiddetini artırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nesrin Ortaç'ın Eski Eşi kim? Ortaç'ın Annesi Eski Gelini Hakkında İtirafta Bulundu!

Nesrin Ortaç'ın Eski Eşi kim? Ortaç'ın Annesi Eski Gelini Hakkında İtirafta Bulundu!