weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem Esenyurt Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı Skandalı! Başkanın Sözleri Tepki Çekti!

Esenyurt Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı Skandalı! Başkanın Sözleri Tepki Çekti!

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının unutulması büyük tartışmalara yol açtı.

Esenyurt Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı Skandalı! Başkanın Sözleri Tepki Çekti!

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının unutulması büyük tartışmalara yol açtı. Belediye Başkanı Ahmet Özer'in özel işleri nedeniyle toplantıdan ayrılacağını açıklaması üzerine, bir görevli tarafından yapılan hatırlatma sonrası İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Bu olay, mecliste tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Meclis Toplantısında İstiklal Marşı Unutuldu

Esenyurt Belediye Meclisi’nin eylül ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Özer başkanlığında yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Özer, ardından özel işleri nedeniyle toplantıdan ayrılacağını belirtti. Tam bu sırada, bir görevli tarafından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmadığı hatırlatıldı. Başkan Özer'in görevliye "Şimdi mi yapalım onu, ben çıktıktan sonra mı?" şeklinde sorması, tartışmaların fitilini ateşledi.

Başkan Özer: "İstiklal Marşı'nı Okuyup Öyle Ayrılmam Gerekiyormuş"

Görevlinin hatırlatması sonrası mecliste kısa bir duraksama yaşandı. Ardından Başkan Özer, "Birazdan daha önceden planlanmış bazı görüşmeler için aranızdan ayrılacağım. Dolayısıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı yapıp öyle ayrılmam gerekiyormuş. Hepinizi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na davet ediyorum." ifadelerini kullandı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclis toplantısına ara verildi ve Başkan Özer toplantıdan ayrıldı.

AK Parti’den Sert Tepki: "Bilerek Yapıldı"

Ara sonrası meclisi yöneten Esenyurt Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Oktay Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban’ın eleştirileriyle karşılaştı. Çoban, yaşananları bir skandal olarak nitelendirerek, "Ne yazık ki büyük bir skandala imza atıldı. Ben bunun bilerek yapıldığına inanıyorum. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez böyle bir uygulama görüyoruz." dedi. Çoban, Başkan Özer’in eleştirilere tahammülü olmadığını ve meclisi hiçe sayarak ayrıldığını belirterek durumu kınadı.

Belediye Başkanvekili Kılıç: "Kasten Yapılmadı"

AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt veren Esenyurt Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Oktay Kılıç, yaşananların kasten yapılmadığını savundu. Kılıç, "Başkanımızın ‘Gideyim mi, kalayım mı?’ gibi bir söylemi olmadı. Tam tersine müdürümüze, ‘Bu şimdi mi söylenir, en başta neden söylemediniz?’ diye sitemde bulundu. Kasten yapıldığı yönündeki ithamlar kabul edilemez." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGBT Tartışmalarını Alevlendiren Dans Videosuna Muratpaşa Belediyesi'nden Şok Yanıt! Gerçek Ortaya Çıktı!

LGBT Tartışmalarını Alevlendiren Dans Videosuna Muratpaşa Belediyesi'nden Şok Yanıt! Gerçek Ortaya Çıktı!