weather
23°
İstanbul
00:00:00
Güneş vaktine kalan
OkurHaber Gündem Dilruba Kayserilioğlu ne kadar ceza aldı? Cezaevine girecek mi? Karar belli oldu!

Dilruba Kayserilioğlu ne kadar ceza aldı? Cezaevine girecek mi? Karar belli oldu!

Sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, 18 gün sonra tahliye edilmesinin ardından bugün yeniden hâkim karşısına çıktı.

Dilruba Kayserilioğlu ne kadar ceza aldı? Cezaevine girecek mi? Karar belli oldu!

Sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, 18 gün sonra tahliye edilmesinin ardından bugün yeniden hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, "halkı aşağılama" suçundan Kayserilioğlu'na 7,5 ay hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldığı için Kayserilioğlu, cezaevine girmeyecek.

Mahkeme Kararı: Cezaevine Girmeyecek

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılandığı davada, "halkı aşağılama" suçundan 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak, Kayserilioğlu'nun cezaevine girmesine gerek olmadığına karar verdi.

"Kin ve Düşmanlığa Sevk" Suçlamasından Beraat

Mahkemede ayrıca, "kin ve düşmanlığa sevk" suçlaması da ele alındı ve Kayserilioğlu bu suçlamadan beraat etti. İddianamede, Kayserilioğlu'nun ifadesinde herhangi bir grubu hedef almadığını ve konuşmalarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirttiği aktarıldı. Kayserilioğlu'nun, yanlış anlaşılmaya neden olduysa özür dilediği de belirtildi.

Dilruba Kayserilioğlu'nun tutuklanması, kamuoyunda ve siyasiler arasında tepkiyle karşılandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nun tutuklu bulunduğu dönemde kendisini cezaevinde ziyaret etmiş ve yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu savunmuştu. Tahliyesinin ardından ise Kayserilioğlu'na İzmir Enternasyonal Fuarı’nda protokolde yer verilmesi dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Victor Osimhen'in Neden Maske Taktığı Ortaya Çıktı! Altında Yatan Gerçek Bambaşka...

Victor Osimhen'in Neden Maske Taktığı Ortaya Çıktı! Altında Yatan Gerçek Bambaşka...