weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teğmenlerin Kılıçlı Yeminine Sert Tepki! "Bu Kılıçları Kime Çekiyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teğmenlerin Kılıçlı Yeminine Sert Tepki! "Bu Kılıçları Kime Çekiyorsunuz?"

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kara Harp Okulu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan "kılıçlı yemin" tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı İmam Hatipliler Kurultayı’nda bu olayla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teğmenlerin Kılıçlı Yeminine Sert Tepki! "Bu Kılıçları Kime Çekiyorsunuz?"

 Kara Harp Okulu'ndan mezun olan bir grup teğmenin, kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasıyla ilgili görüntüler, büyük bir tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüntüler üzerine yaptığı açıklamada, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Kendini bilmezler ordumuzdan temizlenecek" diyerek olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Tepkiler ve Olayın Ardındaki Gelişmeler

Olay, askeri vesayet tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir; kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz" sözleriyle bu tür istismarcıların Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yer alamayacağını vurguladı. Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve bu kişilerin hızla temizleneceğini söyledi.

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreninde Neler Yaşandı?

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrası bir grup teğmen, kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını attı. Bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve farklı kesimlerce tartışılmaya başlandı. Askeri vesayet tartışmaları ve ordunun siyasi çekişmelere alet edilmesi gibi konular yeniden gündeme taşındı.

Ordunun Disiplinine Vurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordunun Türk milletinin gözbebeği olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin peygamber ocağı olarak bilindiğini vurguladı. "Ordumuzun imanı alırsanız, geriye bir şey kalmaz" diyen Erdoğan, TSK'nın FETÖ'cü hainlerden temizlendiğini ve ordunun yeniden asli görevine odaklandığını belirtti.

"Ordumuz Üzerinden Siyasi Hesap Görülmesine İzin Vermeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini de vurguladı. "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, bu tür istismarcıların Türk ordusunda yerinin olmadığını yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engin Polat Dilan Polat boşanacak mı? Aralarındaki soğukluk dikkat çekti

Engin Polat Dilan Polat boşanacak mı? Aralarındaki soğukluk dikkat çekti