weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Savunma Sanayisi Vurgusu: "Çelik Kubbemiz Olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Savunma Sanayisi Vurgusu: "Çelik Kubbemiz Olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemeleri ve terörle mücadeledeki kararlılığı vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Savunma Sanayisi Vurgusu: "Çelik Kubbemiz Olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemeleri ve terörle mücadeledeki kararlılığı vurguladı. Erdoğan, "Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak" ifadelerini kullandı.

Zaferlerin Coşkusuna Mezuniyet Sevincini Ekledik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağustos ayının zaferler ayı olarak anıldığını hatırlatarak, harp okullarının diploma ve sancak devir teslim törenlerinin bu coşkuya ayrı bir sevinç kattığını belirtti. Erdoğan, bu yılki mezuniyet törenlerinde birinciliklerin kız öğrenciler tarafından kazanılmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadele ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Pençe harekatları ile Irak’ın kuzeyindeki terör unsurlarına ağır darbeler vurulduğunu belirten Erdoğan, "Terör örgütleri kaçacak delik arıyorlar ama bulamayacaklar" dedi. Ayrıca, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde elde edilen başarıya da değinerek, bölgedeki düşman unsurların tamamen yok edildiğini vurguladı.

Savunma Sanayisinde Yerli Üretim Vurgusu

Erdoğan, savunma sanayisinde yerli üretim ve geliştirme çalışmalarının önemine dikkat çekti. "Türkiye, kendi göbeğini kendi kesmek zorunda olan bir ülke" diyen Erdoğan, hava savunma sistemlerinden füzelerle ilgili çalışmalara kadar her alanda ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Bölgedeki gelişmelerin, son 22 yılda savunma sanayisinde atılan adımların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş ve Maccabi Tel-Aviv Maçı Tarafsız Sahada mı Oynanacak? İsrail Basınından Çarpıcı İddia

Beşiktaş ve Maccabi Tel-Aviv Maçı Tarafsız Sahada mı Oynanacak? İsrail Basınından Çarpıcı İddia