weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Gündem Bahar Candan'dan Şok Sözler! 1-2 Milyon Param Var, Ama Yine de Garibanım!

Bahar Candan'dan Şok Sözler! 1-2 Milyon Param Var, Ama Yine de Garibanım!

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan’ın adları, son dönemde kara para aklama ve suç örgütüne üye olma iddialarıyla gündemde. Candan kardeşler, bu iddialar kapsamında yargılanmaya devam ediyor.

Bahar Candan'dan Şok Sözler! 1-2 Milyon Param Var, Ama Yine de Garibanım!

Bahar Candan, bu davada yaptığı savunma ile dikkatleri üzerine çekti. Özellikle, “Hesabımda 1-2 milyon para var, ben bir garibanım” şeklindeki sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu. Peki, Candan kardeşler hakkındaki suçlamalar neler? Bahar Candan kendini nasıl savundu? İşte detaylar.

Kara Para Aklama ve Suç Örgütü Üyeliği İddiaları

Bahar ve Nihal Candan, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlarından yargılanıyor. Suçlamalar, Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 sanığın yer aldığı bir dava süreciyle başladı. Özellikle bu davada Bahar Candan’ın yaptığı ilginç savunma kamuoyunun ilgisini çekti.

Bahar Candan’ın Savunması: "Hakkımdaki İddialar Külliyen Yalan"

Bahar Candan, mahkeme karşısında suçlamaları reddetti. Kendisi hakkında yapılan tüm iddiaların asılsız olduğunu belirten Candan, "Hakkımdaki iddialar külliyen yalan" ifadeleriyle kendini savundu. Bahar Candan, banka hesaplarındaki hareketlerin iddia edildiği gibi olmadığını ve daha ilk andan itibaren hesap dökümlerini savcılığa sunduğunu söyledi.

"Evim ve Arabam Yok, Ben Bir Garibanım"

Bahar Candan, lüks bir hayat sürdüğü yönündeki eleştirilere karşı ise oldukça dikkat çeken bir açıklamada bulundu: "Evim ve arabam yok. Hesabımda 1-2 milyon para var, ben bir garibanım." Bu sözleri, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından ironik bulunarak farklı şekillerde yorumlandı.

Nihal Candan’ın Sağlık Sorunları ve Tahliye Süreci

Candan kardeşlerden Nihal Candan, dava sürecinde sağlık sorunları yaşadığı için tahliye edilmişti. Cezaevinde 37 kiloya düşen Nihal Candan, yaşadığı ciddi sağlık sorunları nedeniyle özgürlüğüne kavuştu. Ancak Bahar Candan’ın tutukluluğu hala devam ediyor.

"Bu Suçlamalarla Alakam Yok"

Bahar Candan, suçlamalarla ilgisinin olmadığını vurgulayarak, "Buradaki insanları tanımıyorum. Sosyal çevrem geniş, çevremde mağdur hiç kimse olmamıştır" dedi. Bahar Candan’ın ifadesine göre, olayda adı geçen Kaan isimli kişiyi sadece ablası Nihal Candan aracılığıyla tanıdı ve onun özel ilişkileriyle ilgili bilgisi dışında, diğer suçlamalar hakkında bilgisi yoktu.

"Kaan Abiyle Sevgili Değilim, Onunla Yemek Bile Yemedim"

Candan, Kaan isimli kişinin suç kaydına hiç bakmadığını ve bu kişinin suç örgütü faaliyetleri hakkında bilgisi olmadığını belirtti. “Kaan abiyle sevgili değilim, onunla bir kuruşluk yemek bile yemedim” diyerek, bu şahısla olan ilişkisinin tamamen ablası Nihal Candan ekseninde olduğunu ifade etti.

"Sosyal Medyada Kendimi Daha Zengin Göstermek İçin Paylaşımlar Yaptım"

Bahar Candan, sosyal medyada paylaştığı zenginlik gösteren içeriklerin gerçeği yansıtmadığını ve bu paylaşımları diğer fenomenlere "hava atma" amacıyla yaptığını açıkladı. Özellikle 12 milyon TL değerinde bir paylaşımla ilgili, "Sosyal medyadan çok para kazanıyorum diye hava atmak için yaptım ama hesabımda öyle bir para yoktu" dedi.

"Kaan Abiyle Pavyona Gitmemden Dolayı Suçlanıyorum"

Candan, olayda adı geçen Kaan isimli kişiyle birlikte pavyona gitmesinin de iddialara konu olduğunu belirtti. Ancak bu olayın kendisiyle alakalı olmadığını, Kaan isimli kişinin kendisini zorladığını ve olayın tamamen masum olduğunu savundu. "Kaan abi bir gün bana ‘Hiç pavyona gittin mi?’ diye sordu. Ben de gitmemiştim, annemin uyarısına rağmen farklılık olur diye gittim," dedi.

"Hukuk Fakültesi’nde Burslu Okuyorum, 17 Yaşından Beri Çalışıyorum"

Savunmasında kendi kariyerine de değinen Bahar Candan, hukuk fakültesinde burslu olarak okuduğunu ve 17 yaşından beri çalıştığını belirtti. Candan, modellik kariyerine genç yaşta başladığını ve son iki senedir sosyal medya üzerinden de para kazandığını söyledi. Ancak, tutukluluğu nedeniyle ailesinin maddi zarara uğradığını ve eğitimine devam edemediğini ifade etti.

"Psikolojim Bozuldu, Akıl Hastanesine Yattım"

Candan, cezaevi sürecinde psikolojik olarak yıprandığını ve akıl hastanesinde yattığını açıkladı. "Psikolojim tamamen bozuldu, ilaç bağımlısı oldum" diyen Bahar Candan, özgürlüğüne kavuşmayı talep etti. Genç yaşta sağlığını kaybettiğini ve bu nedenle mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Ablası Nihal Candan’dan Bahar’a Destek

Duruşma sırasında ablası Nihal Candan, kardeşi Bahar’a moral verdi. Nihal Candan, “İyiye gidiyor; Engin Polat çıktı, sen de çıkacaksın” diyerek kardeşine destek oldu.

"Ben Bir Garibanım" Sözü Sosyal Medyada Viral Oldu

Bahar Candan’ın savunmasında kullandığı "Hesabımda 1-2 milyon para var, ben bir garibanım" ifadesi, sosyal medyada geniş yankı buldu. Birçok kişi, bu açıklamayı ironik buldu ve farklı şekillerde yorumladı. Özellikle sosyal medya platformlarında, bu söz mizah malzemesi haline geldi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hadise Kerem Bürsin şuan beraber mi, sevgili mi, iddialar doğru mu?

Hadise Kerem Bürsin şuan beraber mi, sevgili mi, iddialar doğru mu?