weather
27°
İstanbul
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
OkurHaber Genel Murat Ülker Kiminle Evli, Kaç Çocuğu Var, Eşi Kimdir?

Murat Ülker Kiminle Evli, Kaç Çocuğu Var, Eşi Kimdir?

Türkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Murat Ülker ve eşi Betül Ülker’in 1983’te başlayan evlilikleri mutlu bir şekilde devam ediyor. Üç çocuk sahibi olan çiftin en büyük oğulları Yahya Ülker, ikiz çocukları ise Mustafa ve Fatih Ülker’dir. İşte Murat Ülker’in aile hayatı ve eşi Betül Ülker ile ilgili detaylar...

Murat Ülker Kiminle Evli, Kaç Çocuğu Var, Eşi Kimdir?

Murat Ülker, 1983 yılında Betül Ataseven ile evlenmiştir. Eşi Betül Ülker, üniversite öğrencisi olduğu dönemde Ülker Ailesi’nin aile dostları tarafından keşfedilmiş ve bu vesileyle tanışmışlardır. Aileler arasındaki yakın ilişki, Murat ve Betül Ülker’in evliliğinin temelini oluşturmuştur. Betül Ülker, o dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü'nde ikinci sınıf öğrencisiydi.

Murat Ülker ve Eşi Betül Ülker Nasıl Tanıştı?

Murat Ülker’in annesi Güzide Ülker, Betül Ataseven’i henüz öğrenciyken tanıyıp gelin adayı olarak beğenmiştir. Ülker Ailesi ve Ataseven Ailesi, birbirlerini uzun zamandır tanıyan yakın dostlardı. Murat Ülker, yurtdışından döndükten sonra ailesi ile birlikte Betül’ü istemeye gitmiştir. Murat Ülker, annesinin evlilik konusundaki ısrarı ve babasının verdiği nasihatlerle bu evliliğe adım atmıştır.

Murat Ülker’in eşi Betül Ülker, aileye nasıl girdiğini şöyle anlatıyor:

“Biz, Murat’la hiç karşılaşmamıştık. O yıllarda öğrenci olduğum için sürekli okuldaydım. Ülker Ailesi gelip, beni ailemden istedi. Annem, eğitimimi tamamlamamı çok istiyordu ama başörtüsü sorunu nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım.”

Çift, 21 Temmuz 1983 tarihinde evlenerek hayatlarını birleştirmiştir. Betül Ülker, iki yıl boyunca eğitimine devam etse de o yıllarda üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorunu nedeniyle eğitim hayatını yarıda bırakmıştır.

Murat Ülker’in Kaç Çocuğu Var?

Murat ve Betül Ülker çiftinin mutlu evliliklerinden üç çocukları bulunmaktadır. Çiftin çocuklarının isimleri şöyle:

  1. Yahya Ülker (1993 doğumlu)
  2. Mustafa Ülker (2000 doğumlu, ikiz)
  3. Fatih Ülker (2000 doğumlu, ikiz)

Çiftin en büyük oğulları Yahya Ülker, şu an üniversite eğitimini tamamlamış durumdadır. İkiz kardeşler olan Mustafa ve Fatih Ülker ise 2000 yılında dünyaya gelmiştir. Aile, iş dünyasında gösterdiği başarıların yanı sıra, çocuklarıyla da güçlü bir bağa sahip olmasıyla tanınır.

Murat Ülker ve Aile Hayatı

Murat Ülker, sadece iş dünyasındaki başarılarıyla değil, aynı zamanda ailesine olan bağlılığıyla da bilinir. Ailesiyle sık sık seyahat eden Ülker, aynı zamanda yelken sporuyla ilgilenmekte ve hat sanatı ve modern resim gibi sanatsal alanlarda da hobileri bulunmaktadır. Aile, iş ve özel hayat arasında denge kurarak, Ülker Ailesi’nin uzun yıllardır süregelen iş başarılarını bir sonraki nesle aktarmayı hedeflemektedir.

Murat Ülker ve Eşi Betül Ülker’in Evliliğinde Aile Bağları

Murat Ülker, evlilik ve aile yaşamı konusunda her zaman güçlü aile bağlarının önemini vurgulamıştır. Ülker, evlilik ile ilgili babasından aldığı nasihati şu şekilde anlatmıştır:

“Babam, evlilik hakkında bana 'Bu iş, yemek pişirmeye benzer. Malzemesini seçersin, sabırla pişirirsin, sonra büyük bir iştahla yersin' demişti. Evlilikte sabır ve dikkat önemlidir. Bu öğüdü her zaman aklımda tutarım.”

Bu nasihat, Ülker çiftinin evliliklerinde de sabırlı ve uyumlu bir şekilde yol aldıklarının bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Murat Ülker Kimdir?

1959 doğumlu olan Murat Ülker, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ülker Ailesi’nin kökenleri Kırım Aluşta’ya dayanmaktadır. Babası Sabri Ülker ve annesi Güzide Ülker olan Murat Ülker, aile şirketi olan Yıldız Holding’in yönetiminde aktif rol almıştır. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Ayrıca Amerika’da American Institute of Baking (AIB) ve Almanya’da Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft (ZDS) okullarında gıda ve şekerleme konularında eğitimler almıştır.

Murat Ülker, 2000 yılından 2020 yılına kadar Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş ve Türkiye'nin en büyük gıda imparatorluklarından birini yönetmiştir. Şu an aktif olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Ülker Serveti 2024: Hangi Markaların Sahibi, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Kaç Çocuğu Var?

Murat Ülker Serveti 2024: Hangi Markaların Sahibi, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Kaç Çocuğu Var?