weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Genel MEB'den Yeni Dönem! Birinci ve Beşinci Sınıf Kayıtlarında Merkezi Sistem Dönemi Başladı

MEB'den Yeni Dönem! Birinci ve Beşinci Sınıf Kayıtlarında Merkezi Sistem Dönemi Başladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, birinci ve beşinci sınıfa kayıt sürecinde okul müdürlerinin zor durumda kalmaması için merkezi kayıt sisteminin hayata geçirildiğini açıkladı.

MEB'den Yeni Dönem! Birinci ve Beşinci Sınıf Kayıtlarında Merkezi Sistem Dönemi Başladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda yaptığı açıklamalarda, eğitimde yeni uygulamalar ve güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Tekin, birinci ve beşinci sınıfa kayıt sürecinde merkezi kayıt sisteminin hayata geçirildiğini duyurdu.

Merkezi Kayıt Sistemi ile Okul Müdürlerine Destek

Bakan Yusuf Tekin, birinci ve beşinci sınıfa kayıt süreçlerinde okul müdürlerinin zor duruma düşmesini önlemek amacıyla merkezi kayıt sisteminin uygulanmaya başladığını açıkladı. Tekin, "Çocuklarımızın artık birinci ve beşinci sınıfa kayıtlarında okul müdürlerimizin zor duruma düşmesini engellemek için merkezi kayıt sistemini hayata geçirdik," ifadelerini kullandı.

Yeni Eğitim Modeli ve Müfredat

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yeni bir eğitim modeli ve müfredat uygulamaya geçeceklerini belirtti. Tekin, "Müfredatımızı sadeleştirdik ve beceri temelli hale getirdik. 9 Eylül'de yeni müfredat ve kitaplarımız sınıflarımızda olacak," dedi. Birinci sınıflar yeni müfredatla eğitim görürken, diğer sınıflar eski müfredatla devam edecek.

Deprem Bölgesinde Eğitimde İyileştirme Çalışmaları

Deprem bölgelerinde eğitim altyapısını güçlendirmek için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Tekin, "11 ilimizde 9 bin 935 derslik kullanılamayacak durumda. Yerine 19 bin 894 derslik inşa ediyoruz. 9 Eylül itibariyle bu bölgelerde sorunsuz bir eğitim-öğretim hayatı başlayacak," diye konuştu.

Kayıt Ücretleri ve Kitap Fiyatlarına Yaptırım

Bakan Tekin, kayıt ücretleri konusunda okul müdürlerinin inisiyatifi olmadığını vurguladı ve "Kayıt ücreti alınması konusunda herhangi bir yetkileri yok," dedi. Ayrıca, özel okullardaki kitap fiyatları konusunda sıkı denetim yaptıklarını ve asgari ücretin 10 katı, 20 katı ceza uyguladıklarını, tekrarında ise okul kapatma cezası verildiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kamuda Büyük Dönüşüm! Defterdarlıklar ve Vergi Daireleri Birleşti

Kamuda Büyük Dönüşüm! Defterdarlıklar ve Vergi Daireleri Birleşti