weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Genel Kamuda Büyük Dönüşüm! Defterdarlıklar ve Vergi Daireleri Birleşti

Kamuda Büyük Dönüşüm! Defterdarlıklar ve Vergi Daireleri Birleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu tasarruf tedbirleri kapsamında, defterdarlıklar ve vergi dairesi başkanlıkları 1 Eylül itibarıyla tek çatı altında toplandı.

Kamuda Büyük Dönüşüm! Defterdarlıklar ve Vergi Daireleri Birleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri doğrultusunda, kamuda önemli bir yapı değişikliği 1 Eylül itibarıyla uygulamaya geçti. Defterdarlıklar ve vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında birleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Düzenlendi

Söz konusu düzenleme, 3 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile duyurulmuştu. Bu kararname ile Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında sunulan hizmetlerin Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) bağlı olarak kurulan defterdarlıklar bünyesinde yürütüleceği açıklandı.

Vergi Daireleri ve Defterdarlıklar Birleşti

Kararnamenin 1 Eylül'de yürürlüğe girmesiyle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki defterdarlıklar ile GİB'e bağlı vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında toplandı. Bu düzenleme kapsamında, 29 ildeki vergi dairesi başkanlıkları, defterdarlık olarak yeniden yapılandırıldı ve bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları artık defterdar unvanı ile görev yapacak.

52 İlde Yeni Defterdarlıklar Kuruldu

Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde ise defterdarlıklar kuruldu. Böylece Gelir İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde tek tip bir örgüt yapısına kavuşmuş oldu.

Muhasebat ve Muhakemat Birimleri Aynı Görevlerle Devam Edecek

Ayrıca, Bakanlığın taşra teşkilatında yer alan Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin görevleri aynen korunarak, doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı defterdarın denetiminde çalışmalarını sürdürecek şekilde yeniden yapılandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Ağustos Ayının Zam Şampiyonu Boğaz Köprüsü!

İstanbul'da Ağustos Ayının Zam Şampiyonu Boğaz Köprüsü!