weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Genel İsrailli komutandan kan donduran sözler! Tahrif edilmiş Tevrat’la soykırım emri!

İsrailli komutandan kan donduran sözler! Tahrif edilmiş Tevrat’la soykırım emri!

İsrailli bir komutanın, Gazze’nin Refah kentinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında tahrif edilmiş Tevrat’tan soykırım çağrısı yaparak Filistinlilere karşı katliam yapılması gerektiğini savunması, adeta kan dondurdu. İsrailli Yüzbaşı Avraham Zervev, Tevrat’tan alıntı yaptığı ayetlerle soykırım yapılmasının meşru olduğunu ileri sürdü.

İsrailli komutandan kan donduran sözler! Tahrif edilmiş Tevrat’la soykırım emri!

Ortadoğu’da süregelen çatışmalarda insan hakları ihlalleri ve şiddet olayları bitmek bilmiyor. Ancak son olay, dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İsrailli bir komutanın, Gazze’nin Refah kentinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında tahrif edilmiş Tevrat’tan soykırım çağrısı yaparak Filistinlilere karşı katliam yapılması gerektiğini savunması, adeta kan dondurdu. İsrailli Yüzbaşı Avraham Zervev, Tevrat’tan alıntı yaptığı ayetlerle soykırım yapılmasının meşru olduğunu ileri sürdü.

Yüzbaşı Avraham Zervev’in Şok Eden Sözleri

İsrailli komutan Avraham Zervev, Filistinlilerin evlerini yıkarken Tahrif edilmiş Tevrat’tan alıntılar yaparak soykırımın kutsal bir görev olduğunu öne sürdü. Zervev, bu sözleriyle Filistin halkına yönelik şiddeti ve yıkımı savunurken, Tevrat’ta yer alan bazı ayetleri çarpıtarak şiddeti meşru gösterdi.

Zervev’in okuduğu tahrif edilmiş Tevrat’tan şu sözler dikkat çekti:

"Amalek'in sana ne yaptığını hatırla. Onları silip atacaksın. Bunu unutmamalısın. Amalek tam bir kötülüktür. İsrail ulusuna karşı dururlar ve onların silinmesi gerektiğini Tevrat buyurur."

Bu sözlerle komutan, Filistinlilere karşı yapılan operasyonların dini bir emir olduğunu savundu ve İsrail’in bu savaştan zaferle çıkması gerektiğini belirtti.

Tahrif Edilmiş Tevrat Üzerinden Soykırım Çağrısı

Zervev, Tevrat’taki Amalek kavmiyle ilgili ayetleri çarpıtarak, Filistinlileri bu kavimle özdeşleştiriyor ve onları yok etmenin bir dini sorumluluk olduğunu öne sürüyor. Ancak bu sözler, barış çağrılarından uzak, insan haklarını ihlal eden ve savaş suçlarına zemin hazırlayan ifadeler olarak dikkat çekiyor. Tahrif edilmiş dini metinlerin, şiddeti meşrulaştırmak amacıyla kullanılması, dünya kamuoyunda büyük tepki topladı.

Tahrif Edilmiş Tevrat ve Zervev’in Anlattıkları

Tevrat’ın orijinal metinlerinde yer almayan ve barışı öğütleyen birçok ayetin tahrif edilerek çarpıtıldığı bu söylemler, dini inançların insanları yok etmek için nasıl kötüye kullanılabileceğinin açık bir örneği. Zervev’in şu ifadeleri de operasyon sırasında dikkat çekti:

"Tevrat onların silinip atılması gerektiğini söyler. Bazen kötülüğün araçlarını kullanmamız gerekir. Dünyaya iyiyi empoze etmek için kötülüğün araçlarını kullanacağız."

Bu cümlelerle komutan, Filistin halkına yönelik saldırıları "kötülüğün yok edilmesi" olarak sunmaya çalışıyor. Ancak bu tür ifadeler, birçok insan hakları savunucusu tarafından "soykırım çağrısı" olarak yorumlanıyor.

Soykırım Çağrısı ve Refah'ta Yıkım

Zervev’in yaptığı açıklamalar sırasında Refah’ta Filistinlilerin evlerinin yıkımı sürerken, bu bölgede yaşayan siviller büyük mağduriyet yaşadı. Komutanın soykırım emri verdiği sırada Filistinlilere ait birçok ev yerle bir edildi. Zervev’in "yorulmayacağız" şeklindeki söylemi, operasyonların süreceğine dair işaretler veriyor ve Filistin’deki sivil halkın geleceğini daha da belirsiz kılıyor.

Uluslararası Tepkiler: Soykırım Söylemleri Korkutuyor

Zervev’in açıklamaları, uluslararası kamuoyunda ve insan hakları savunucuları tarafından büyük tepki topladı. Birleşmiş Milletler ve birçok insan hakları kuruluşu, bu tür söylemlerin savaş suçlarına zemin hazırladığına dikkat çekiyor. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, İsrail'in Filistin’deki operasyonlarına ve bu operasyonlar sırasında işlenen insan hakları ihlallerine karşı daha güçlü adımlar atılması gerektiğini savunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca çalışana ikinci emeklilik! 2025 yılında devreye girecek

Milyonlarca çalışana ikinci emeklilik! 2025 yılında devreye girecek