weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Genel Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? Yıl Sonunda 5 Bin TL’yi Yükselecek?

Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? Yıl Sonunda 5 Bin TL’yi Yükselecek?

Amerikan Merkez Bankası (Fed)'in faiz indirim beklentisi ve küresel gerginliklerin etkisiyle altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, gram altının 2024 yılı sonunda 3 bin 500 TL’yi bulabileceğini, hatta 5 bin TL’ye ulaşabileceğini belirtti.

Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? Yıl Sonunda 5 Bin TL’yi Yükselecek?

2024 yılı başından itibaren artan jeopolitik riskler, savaş beklentileri ve Fed’in faiz politikası altın piyasalarında dalgalanmaları beraberinde getirdi. Yatırımcıların gözleri altın fiyatlarındaki hareketliliğe çevrilmişken, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, gram altının yıl sonuna kadar önemli seviyelere ulaşacağını öngördü.

Gram Altın 3 Bin 500 TL’ye Ulaşabilir

Ali Yazıcı, altın fiyatlarının özellikle 2024 yılı sonlarına doğru 3 bin ila 3 bin 500 TL seviyelerine çıkacağını belirtti. FED’in faiz indirimi beklentisi, altın piyasalarında yukarı yönlü hareketlenmelerin en önemli tetikleyicisi olarak görülüyor. Yazıcı, jeopolitik belirsizliklerin ve savaş ihtimallerinin altın fiyatları üzerindeki baskıyı daha da artırdığını ifade etti.

Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş Beklentisi

Kamu Son Haber'de yer alan habere göre, Yazıcı, gram altının yıl sonunda 5 bin TL seviyelerine ulaşabileceğini tahmin ettiğini söyledi. Geçmiş yıllarda yaptığı tahminlerde yanılmadığını hatırlatan Yazıcı, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. "Altın fiyatları, İran ve İsrail arasındaki gerilim, Çin ve Kore'nin dahil olduğu jeopolitik gerginliklerle daha da yükselebilir" diyen Yazıcı, fiyatların 5 bin TL'yi görebileceğini öne sürdü.

Piyasalarda Altının Seyri: 3 Bin TL’ye Doğru

Piyasalar yeni haftaya hazırlanırken Yazıcı, daha önce altın fiyatlarının 2.300-2.400 TL bandına geldiğini ve yıl başında 2.050 TL civarında olduğunu hatırlattı. “Altının seyri gelecek dönemlerde 3 bin-3 bin 500 TL bandını görecektir” açıklamasıyla altın yatırımcılarının dikkatini çekti.

Güncel Altın Fiyatları

8 Eylül Pazar günü alınan verilere göre, gram altın 2 bin 727 TL, çeyrek altın ise 4 bin 404 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Steven Alzate Hull City'de! Kolombiyalı Yıldız 2 Yıllık Sözleşmeye İmza Attı

Steven Alzate Hull City'de! Kolombiyalı Yıldız 2 Yıllık Sözleşmeye İmza Attı