weather
23°
İstanbul
00:00:00
Güneş vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi Türkiye Ağustos Ayında İhracat Rekoru Kırdı: 22,1 Milyar Dolar

Türkiye Ağustos Ayında İhracat Rekoru Kırdı: 22,1 Milyar Dolar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ağustos ayında ihracatın yüzde 2,4 artışla 22,1 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın Cumhuriyet tarihinin en yüksek ağustos ihracatı olduğunu açıkladı.

Türkiye Ağustos Ayında İhracat Rekoru Kırdı: 22,1 Milyar Dolar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ağustos ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Bolat, ağustos ayında ihracatın yüzde 2,4 artarak 22,1 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu rakam, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ağustos ayı ihracatı olarak kaydedildi.

İhracatta Tarihi Rekor

Bakan Ömer Bolat, yaptığı açıklamada, "Ağustos ihracatımız, 2023'ün aynı ayına göre yüzde 2,4 artış göstererek 22,1 milyar dolar oldu. Bu sonuç, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ağustos ihracatı olarak kayıtlara geçti," ifadelerini kullandı.

Dış Ticaret Açığında Büyük Düşüş

Ticaret Bakanı ayrıca, 2024 Ağustos ayında dış ticaret açığının yıllık bazda yüzde 43,4 oranında azalarak, son 34 ayın en düşük seviyesi olan 4,9 milyar dolara gerilediğini duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin dış ticaret dengesinde önemli bir iyileşme olarak değerlendirildi.

Sonuçlar Memnuniyet Verici

Bakan Bolat, elde edilen bu sonuçların, Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını ve ihracat odaklı büyüme stratejisinin başarısını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Ayrıca, bu başarıların devam etmesi için çalışmaların hız kesmeden süreceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Kayıp Narin İçin 13. Gün!

Diyarbakır'da Kayıp Narin İçin 13. Gün!