weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi İslam Memiş'ten Kritik Tahmin: Gram Altın 2750 mi 5000 TL mi Olacak? İki Senaryo Gündemde!

İslam Memiş'ten Kritik Tahmin: Gram Altın 2750 mi 5000 TL mi Olacak? İki Senaryo Gündemde!

Bugün ABD'de açıklanacak kritik enflasyon verisi sonrası piyasalarda sert dalgalanmalar bekleniyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, verinin olası etkilerine dair önemli uyarılarda bulundu.

İslam Memiş'ten Kritik Tahmin: Gram Altın 2750 mi 5000 TL mi Olacak? İki Senaryo Gündemde!

Bugün saat 15:30'da ABD'de açıklanacak olan kritik enflasyon verisi öncesi piyasalarda temkinli bir bekleyiş hâkim. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu verinin ardından piyasalarda önemli kırılmalar yaşanabileceğini belirterek, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Dolar Karşısında Varlıklarda Düşüş Bekleniyor

İslam Memiş, öğleden sonra piyasalarda fiyatlarda kırılma olmasını beklediğini ifade ederek, dolar karşısındaki varlıklarda düşüş eğilimi beklediğini belirtti. "Dolar kuru 34 liranın altında alım fırsatı sunuyor" diyen Memiş, borsada ise direnç seviyelerinin kırılmasının zor olduğunu, ancak yükseliş beklentisinin sürdüğünü dile getirdi.

Altın ve Gümüş Tahminleri: Sabırlı Olun!

Altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altının 2500 dolar seviyelerinde tutunma çabasında olduğunu ancak hala 2420 dolar seviyesine geri çekilme beklentisini koruduğunu vurguladı. "2500 dolar üzeri alım için acele etmeyin, 2470 doları görürsem yüzde 70 alım yaparım" ifadelerini kullanan Memiş, yatırımcılara sabırlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Gram altın için de 2750-2800 TL seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini belirten uzman, ons altındaki düşüşün gram altına da negatif yansıdığını söyledi. "Altın yatırımcılarına 'sakın' diyoruz. Sabırlı olun" diyerek yatırımcıları uyardı.

Gümüşte Yeni Bir Trend Kapıda

Gümüş ons fiyatında daha önce sert geri çekilme olduğunu hatırlatan İslam Memiş, toparlanmanın ardından 28.50 direncinin kritik olduğunu belirtti. Gümüş gram fiyatı ise 30-32 TL aralığında hareket ediyor. ABD'den gelecek veri sonrası gümüşte yeni bir trendin şekilleneceğini öngören Memiş, yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? Yıl Sonunda 5 Bin TL’yi Yükselecek?

Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? Yıl Sonunda 5 Bin TL’yi Yükselecek?