weather
25°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi 2024'te Sigortasız İşçi Çalıştıranlara 40 Bin TL Ceza! SGK'dan Yeni Uyarı

2024'te Sigortasız İşçi Çalıştıranlara 40 Bin TL Ceza! SGK'dan Yeni Uyarı

SGK, bir gün dahi sigortasız işçi çalıştıran işletmelere 2024 yılı için en az 40 bin lira ceza uygulanacağını açıkladı. Yabancı işçi çalıştırmanın cezası da 56 bin lira olarak belirlendi.

2024'te Sigortasız İşçi Çalıştıranlara 40 Bin TL Ceza! SGK'dan Yeni Uyarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı işçi çalıştırmanın maliyetli ve riskli olduğunu belirterek, bir gün dahi sigortasız işçi çalıştıran işverenlere en az 40 bin lira ceza uygulanacağını açıkladı. Ceza tutarının gecikme faizi ile birlikte tahsil edileceği vurgulandı.

1 Gün Bile Sigortasız Çalıştırmanın Cezası Ağır

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, SGK kayıt dışı işçi çalıştırdığı tespit edilen işletmelere yüksek idari para cezaları uygulanacağını duyurdu. SGK, 2024 yılı için bir çalışanın 1 gün dahi sigortasız çalıştırılması durumunda aylık en az 40 bin 5 lira para cezası kesileceğini açıkladı. Ayrıca, bildirilmeyen sigorta primleri için de gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanarak tahsil edileceği belirtildi.

Sigortasız İşçi Çalıştıranlar Ağır Sorumluluk Altında

SGK, sigortasız işçi çalıştıran işletmelerin bir iş kazası durumunda ağır adli ve idari sorumluluklarla karşı karşıya kalacağını vurguladı. Sigortasız işçilerin kaza geçirmesi ya da çalışamaz duruma gelmesi halinde yapılacak tüm ödemelerin işverenlerden talep edileceğini duyurdu. SGK ayrıca, bir işçiyi 6 ay boyunca sigortasız çalıştırmanın, ödenecek primin yaklaşık 5 katı maliyet oluşturacağını belirtti.

Yabancı İşçi Çalıştırmanın Cezaları

SGK, yabancı işçilerin fiilen çalışmaya başlamadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan izin alması gerektiğini hatırlattı. Çalışma izni bulunmayan her bir yabancı işçi için 56 bin lira ceza kesileceğini açıklayan SGK, kayıt dışı çalışan yabancılar için ise 45 bin lira ceza uygulanacağını belirtti.

Ödemeler Banka Üzerinden Yapılacak

SGK, 5 ve daha fazla işçisi bulunan işletmelerin işçilere yaptıkları ücret ödemelerini banka aracılığıyla yapmaları gerektiğini, elden ödeme yapılamayacağını hatırlattı. Bu uygulamanın, kayıt dışı çalışmanın önlenmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.
SGK'dan 2024 İçin Kritik Uyarı: 1 Gün Sigortasız İşçiye 40 Bin Lira Ceza

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnci Taneleri 2. Sezon Yayın Tarihi, Yeni Fragman ve Sürpriz Oyuncular

İnci Taneleri 2. Sezon Yayın Tarihi, Yeni Fragman ve Sürpriz Oyuncular