weather
23°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
OkurHaber Ekonomi 1 Ocak’ta Zorunlu! Araç Sahiplerine Yeni Sistem: UTTS ile 1.810 TL Ödenecek!

1 Ocak’ta Zorunlu! Araç Sahiplerine Yeni Sistem: UTTS ile 1.810 TL Ödenecek!

Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak 2025 itibarıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye giriyor ve bu sistem tüm ticari araçlar için zorunlu hale geliyor.

1 Ocak’ta Zorunlu! Araç Sahiplerine Yeni Sistem: UTTS ile 1.810 TL Ödenecek!

Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak 2025 itibarıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye giriyor ve bu sistem tüm ticari araçlar için zorunlu hale geliyor. Bireysel araç sahipleri ise isteğe bağlı olarak sisteme katılabilecek. Sistemin amacı, usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesini engellemek ve akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybını önlemek. Bu kapsamda, 8 milyon araç için 713 milyar liralık akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek.

Fiyatlar Belli Oldu

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi kapsamında Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatları açıklandı. Buna göre, 1 adet TTB için 1.810 TL (KDV hariç) ödenecek. Bu fiyata, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracakları montaj hizmet bedeli de dahil olacak.

Ödemeler Darphane'ye Yapılacak

Yetkili firmalar tarafından gerçekleştirilecek montaj hizmetinin bedeliyle birlikte yapılacak ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesaplarına yatırılabilecek.

Zam Oranı Yİ-ÜFE’ye Göre Belirlenecek

2024 yılına özel belirlenen bu fiyatlar, 2025 ve sonraki yıllarda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında artırılacak. Yeni fiyatlar her yılın başında yürürlüğe girecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Hava Yolları'ndan Büyük Fırsat! Lise Mezunlarına 600 Bin TL Maaşla Pilotluk İmkanı!

Türk Hava Yolları'ndan Büyük Fırsat! Lise Mezunlarına 600 Bin TL Maaşla Pilotluk İmkanı!